Actualitate

Ștafeta Invictus a ajuns la Bistrița. Militarii Brigăzii 81 Mecanizată vor continua să alerge pe traseul roșu

Ștafeta Invictus 2022 a ajuns, vineri, la Bistrița, participanții, militari și civili, sportivi de performanţă sau amatori şi chiar militari răniţi fiind întâmpinați de comandatul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița, col. Cornel Scurt, de oficialități și numeroși elevi care le-au oferit buchete în culorile roșu, galben și albastru.

Participanții aleargă pe trei trasee reprezentate de culorile Drapelului Național, punctul final fiind orașul Carei, unde și-au propus să ajungă toți pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei României, Bistrița fiind pe traseul roșu, iar cei care au ajuns, vineri, în oraș militari din Vatra Dornei.

Peste tot participanții la Ștafeta Invictus au fost întâmpinați de primari, de elevi și de localnici care s-au bucurat să-i vadă. ”Ștafeta Invictus are menirea de a omagia eroii neamului românesc, veteranii din teatrele, precum și militarii căzuți la datorie în teatrele de operații”, a spus lt.col. Silviu Borșa, comandantul Batalionului 17 Vânători de Munte de la Vatra Dornei.

Așa cum Armata Română a luptat până la capăt pentru apărarea părții de nord a Transilvaniei de sub ocupație fascistă, tot la fel este și datoria noastră de a cinsti memoria celor care și-au dat viața pentru pământul românesc”, a spus col. Cornel Scurt, comandatul Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița.

Ștafeta Invictus va pleca sâmbătă dimineața la ora 8.00 spre Dej.

Ioan Turc: Protocolul pentru organizarea ”Semimaratonului Eroilor Invictus” a fost semnat

”În cinstea eroilor de ieri și de azi, am pregătit împreună cu Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” și Asociația Voluntarilor Invictus România documentele care stau la baza organizării, în anul care urmează, a unui concurs de alergare destinat publicului larg. ”Semimaratonul Eroilor Invictus” va face parte din activitățile de marcare a Zilei Eroilor din 2023 și ne oferă, atât nouă, inițiatorilor acestui proiect, cât și viitorilor participanți, oportunitatea de a ne arăta aprecierea și respectul față de cei care au scris istorie luptând pentru valorile românești. Totodată, prin calitățile pe care voluntarii Invictus le promovează și le demonstrează prin performanțele lor, sperăm să contribuim la cultivarea ambiției și a curajului de a depăși orice obstacol în momentele noastre de cumpănă. Sunt mândru de colaborarea cu oamenii destoinici ai Armatei și sunt convins că evenimentul pe care îl vom pregăti împreună va fi unul de rezonanță!”, spune primarul Ioan Turc.

Ștafeta Veteranilor Invictus presupune purtarea pe teritoriul României a trei ștafete, pe trasee diferite, care însumează peste 3.500 de km și a căror culoare coincide cu culorile Drapelului National – roșu, galben și albastru. Punctul final de întâlnire este Carei, ultima localitate eliberată de sub ocupația horthystă, chiar în data de 25 octombrie, de Ziua Armatei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.