Actualitate

Locurile pentru Maratonul Via Maria Theresia 4.0, ocupate pe jumătate

”Dragi participanți, în mai puțin de două luni de zile, am ajuns cu numarul de înscrieri pentru competiția Maratonul Via Maria Theresia – ediția 4.0, din 26 august 2017, la jumătatea numărului de locurilor alocate. Ne bucurăm să vedem că v-ați înscris într-un numar așa de mare, până în acest moment. Nu uitați că numărul locurilor este limitat! Vă dorim spor la antrenamente!”, a anunțat Asociația Tășuleasa Social.

Maratonul Via Maria Theresia ediția 4.0 (26 august 2017)are ”porțile” deschise spre înscriere tuturor celor care doresc să reparcurgă traseele din competiția organizată în Munții Călimani, dar și celor care nu au mai participat și se gândesc să aibă parte de niste trăiri inedite pe urmele drumul Mariei Theresia sub forma unei poteci tematice și nu numai.

Vă puteți înscrie la una din probele de concurs incluse în ediția 2017 și anume:

1. Maraton – 42 km (1860 m+)
2. Semimaraton – 21,8 km (1470 m+)
3. Ultra-maraton – 81 km (4700 m+)
4. Triatlon individual – 1,5 km înot/22,75 km bicicletă/14,65 km alergare
5. Mountain biking
6. Drumeție – 5 km și 10 km

Maratonul Via Maria Theresia ediția 4.0, pe lângă faptul că reintroduce proba de mountain biking, mai are parte și de o altă modificare: începând cu această ediție se va percepe o taxă de înscriere (între 55 și 120 de lei/12-27 euro). Această taxă se va regăsi în premii și organizare, anunță Asociația Tășuleasa Social.

Proba de triatlon este încadrată în circuitul Xterra al Federației Române de Triatlon.

Aici formularul de înscriere.

Mai multe detalii, pe via-maria-theresia.ro.

La prima ediție a acestui eveniment sportiv s-a inaugurat poteca tematică Via Maria Theresia, reamenajată de asociaţia Tăşuleasa Social cu sprijinul partenerului său, Raiffeisen Bank. Maratonul Via Maria Theresia este o competiție de alergare montană și parte integrantă a proiectului cu acelaşi nume, cel mai mare al Asociaţiei Tăşuleasa Social. Drumul istoric al Mariei Theresia a fost construit cu sute de ani în urmă, cu scopul inițial de alimentare a frontului și amplasare a trupelor. Ulterior, acest scop a devenit asigurarea unei legături între două provincii istorice. De atunci şi până în prezent, acest drum nu a mai jucat niciun alt rol important, el rămânand aproape intact sub culmile înnegurate ale Călimanilor. Tăşuleasa Social a reabilitat drumul Mariei Theresia prin acţiuni de curăţare a potecii de pietre şi elagare a vegetaţiei, prin montarea de marcaje vizibile pe timp de zi şi noapte, prin amenajarea locurilor de popas şi hidratare, precum şi prin amplasarea de panouri informative bogate în date istorice şi poveşti ale locurilor. Tășuleasa Social a creat o potecă tematică, cea mai lungă de acest fel din ţară şi singura care promovează informaţii istorice. Aceasta va funcţiona ca traseu permanent de drumeţie, maraton, semi-maraton, şi mountain-biking.

Filmul ediției 2016:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.