Politică

Stelian Dolha: Cei din Guvern vor să identifice sate sărace? Să vină în Bistriţa-Năsăud!

Copreşedintele filialei judeţene PNL, deputatul Stelian Dolha, a menţionat că Guvernul n-ar mai trebui să facă nicio campanie de identificare a satelor sărace, conform proiectului Strategiei naţionale privind reducerea sărăciei, deoarece găseşte câte vrea în Bistriţa-Năsăud: ”Mă duc de mână cu fiecare şi le arăt”.

”Mă uitam la marea strategie a Guvernului de combatere a sărăciei, în care ne spun că unul din cinci români trăieşte sub limita de sărăcie şi la măsuri ceva de genul: câteva mici subvenţii şi o coampanie de identificare a satelor sărace. Păi să vină în Bistriţa-Năsăud! Vor sate sărace? Să vină în Bistriţa-Năsăud, zona de câmpie, sunt câte vrei, nu mai trebuie să facem campania asta de identificare. În ceea ce priveşte laudele astea că au diminuat sărăcia cu 30% de când guvernează ei, eu îi provoc pe fiecare dintre ei, de mână cu fiecare mă duc pe câmpie, să-mi arate care sat e mai prosper cu 30% de doi ani de zile de când ei guvernează ţara. Oamenii ăştia credeţi că mai sunt serioşi când vorbesc de guvernare?”, a spus Stelian Dolha într-o conferinţă de presă

Unul din cinci români, adică aproape cinci milioane de persoane, se confruntă cu sărăcia, iar Guvernul vrea să micşoreze cu 400.000, până în 2020, numărul celor din această categorie, potrivit proiectului Strategiei naţionale privind reducerea sărăciei, pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

Strategia vizează persoanele şi/sau familiile sărace ale căror venit anual este sub 60% din venitul mediu exprimat per echivalent adult, categorie care, în 2008, număra aproape cinci milioane de români. ”Obiectivul Guvernului este de a reduce acest număr cu cel puţin 580.000 până în anul 2020. În 2012, numărul acestora era deja redus la 4,8 milione, ceea ce înseamnă că 30% din obiectiv a fost deja îndeplinit. Din 2012 până în 2020, obiectivul este de a scoate alte 400.000 de persoane din sărăcie (restul de 70% din obiectiv). Populaţia vulnerabilă include grupuri care sunt excluse de pe piaţa forţei de muncă, din sistemul de educaţie, sănătate, locuinţe, şi alte servicii”, se arată în proiectul de act normativ. Conform aceluiaşi document, cele mai mari categorii includ copii aflaţi în situaţii dificile, persoane cu dizabilităţi, persoane vârstnice singure sau dependente şi romi, care însumează trei milioane de persoane, însă populaţia estimată ca săracă sau vulnerabilă este de circa cinci milioane de persoane.

AICI mai multe detalii.

7 comentarii

  • Tu bubui ….pai cine a fost la guvernare in ultimii ani ?? cine ?? noi ? Ba Dolha , las-o ca macane , ti-am mai spus , ce rau ti-a facut ?? doar macane.

    • Ioane, tu nu trebuie sa ma respecti[nu am nevoie] . trebuie doar sa ma ignori, daca binenteles poti asta . daca nu …………..asta e .

    • Ba da . asa este , trebuie cheltuite sume importante pe toate prostiile , cum a fost numaratul oamenilor [recensamintul] si mai nou cardul de sanatate . mai trebuie sa ne puna etichete si gata ………….! mai rau ca in Coreea de nord.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.