”În şedinţa de Biroul Politic Naţional am discutat despre schimbarea majorităţilor judeţene. Noi am avut o Delegaţie Permanentă în care s-a votat schimbarea majorităţii la nivel judeţean şi municipal. Avem o problemă pentru că noi ne bazăm pe un singur consilier judeţean, Samuel Coman, sută la sută, urmând să am o discuţie cu ceilalţi consilieri judeţeni. De ce? Pentru că partidul a votat o fuziune la nivel naţional şi nu mai putem merge altfel, ăsta e mersul partidului. Cine crede în viitorul PNL şi în şansa lui de a avea preşedinte şi de a guverna România votează alături de PDL. Să fie foarte clar. Cine nu înţelege, şi mă refer şi la consilierii judeţeni, eu ca preşedinte de organizaţie şi vicepreşedinte la nivel naţional prefer să rămân cu unul-doi consilieri judeţeni pursânge liberal decât cu alţii vopsiţi. Şi, în ritm alert, să plece”, a spus Dolha într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că tot ce s-a întâmplat în 2012, când s-au făcut listele pentru Consiliul Judeţean, ”va fi învăţătură de minte pentru 2016”. ”Trebuie să facem listele pe meritocraţie, pe apartenenţă clară liberală şi nu pe parti-pris-uri, gen te fac acum ca mâine să fii lângă mine. Nu, pe alte criterii. Şi o să mă ţin de cuvânt. Atunci, lista nu s-a făcut pe cele mai clare criterii de performanţă şi apartenenţă politică. Nu e vorba numai de preşedintele de atunci, Ioan Țintean, ci poate de întreaga echipă liberală, pentru că vinovaţi pentru ce a fost suntem cu toţii. I-am votat, s-au votat”.
Dolha crede că ”totuşi ceilalţi consilieri judeţeni PNL înţeleg priorităţile partidului , interesul naţional, şi o să-l pună mai presus de interesele şi orgoliile lor mărunte”: ”Nu există altă cale pentru ei şi pentru noi, ori mergem împreună pentru viitorul acestui partid, ori ne despărţim. Nu există zonă gri, ci alb şi negru. Ori eşti cu partidul, ori eşti împotriva lui. Nu mai putem umbla cu mănuşi sau să ne ascundem”.
Stelian Dolha a menţionat că ”dacă la vot oamenii votează altceva, urmează pasul nr. 2, retragerea sprijinului politic”. ”Nu e altă variantă. Nu respecţi o decizie a Delegaţiei Permanente care îţi spune că majoritatea se face cu PDL, înseamnă că eşti împotriva sau în afara voinţei partidului. De pe lista USL ar intra trei supleanţi, printre care şi un liberal, Dorel Coc, dar măcar avem doi consilieri judeţeni PNL, e un câştig (n.r. – râde)”.
Liderul filialei judeţene PNL a afirmat că ”nici nu trebuie să fie altfel relaţia primarilor cu preşedintele CJ decât una amiabilă”, dar că ”toţi primarii au votat pentru o altă majoritate”: ”Au înţeles că trebuie să avem o majoritate cu PDL, că trebuie să avem preşedintele României, nu cârdăşie cu PSD”.
Dolha a declarat că va cere dizolvarea Biroului Politic Judeţean ”şi o să şi iasă”. ”Atunci nu era prioritară, erau alte discuţii, era mai important ce se întâmpla la nivel naţional, dar acum va trebui să ne aplecăm şi spre filiala liberală bistriţeană, mai ales că s-a schimbat statutul partidului”.
În Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, PNL are 4 reprezentanţi (vicepreşedintele Dorin Popescu, Mirela Cârcu, Samuel Coman şi Mircea Mereuţă), PSD – 11, PDL – 13 (un loc este încă vacant după încetarea mandatului lui Luca Peter) şi PP-DD – 2. În Consiliul Local Bistriţa, PNL are 4 reprezentanţi (viceprimarul Ioan Peteleu, Sorin Hangan, Gelu Muthi şi Marius Armean), PSD – 6, PDL – 6, PER – 2, PP-DD – 2, UDMR – 1.
pai cum sa le retragi sprijinul politic d-l Dolha daca nu au candidat pe listele PNL , daca au candidat pe listele USL trebuie sa fie de acord pt retragerea sprijinul politic si sa isi puna semnatura si ceilalti coopresedintii de la psd si pc , asa ca nu te avanta asa de tare cu retrasul de sprijin politic din cj..
Stai linistit ca intelegerile astea se fac la nivel national si cand ii vine ordinu la raducu nu mai are ce face decat sa semneze
de la cine sa primeasca ordin raducu de la blaga sau antonescu:))
Marius vad ca esti bine informat, poate chiar din gasca, pentru ca omul de rand nu se cramponeaza de fineturi din astea. Evident ca la instanta e cheia desfacerii aliantei USL, iar instanta o sa decida si cum se vor imparti mandatele supleantilor si renuntarea la consilierii dati afara.
Iara or ieshit dolhisti sa umezeasca fundul sefhului!
Dupa cum spui „cramponeaza de fineturi din astea” as paria ca esti clopotaru ala cu A6 ce iti spun de-a lu Bindea!
Dar sa oim mai departe, copile! esti cu pluta, taci dracului cu instantele tale! pentru orice propunere iti trebuiesc semnaturi de la ceilalti doi presedinti din alianta! si colac peste pupaza urmatorii pe lista is de la PSD! Ajutatii sa aiba majoritate, sa singuri nu pot!
Liberali imbecili!
Felicitari si succes pentru unificarea de dreapta.Dl Jenor ce faceti acolo cu pisoi,gorici si mosco,etc,etc…………………….Se anunta surprize la comuna „prostalaului.”
Din calculele care reies : PSD + cei trei tradatori de la liberali fac 14 voturi. PDL + celalalt liberal egal tot 14 voturi.Pentru o majoritate simpla trebuie 16 voturi.
Si din cate se vede si dreapta si stanga au ajuns la mana celor doua voturi ale domnului Dan 🙂
Marius de ce nu ai vrea tu sa decida Putin ce sa facem in viitor ?Cu un posibil viitor presedinte , plagiatorul si incompetentul Ponta avem toate sansele ! Cu siguranta esti una din persoanele puse la caldurica , sef intr-un fotoliu de bugetar si lingi acum mana lui Raducu , ca si Tintean ca sa se pensioneze prefect sau ca si Dorin Popescu incultul si incompetentul care deasemenea tine de fotoliul de vicepresedinte . Incerc sa inteleg si de ce Mirela Carcu nu este disponibila sa apere liberalismul si crezul fals pe care l-a afisat , dar se pare ca doreste mai mult ca sotul sa ramana director si de aici gata cu crezul . La PPDD cu Ramona , daca nu canta ca si Raducu , zboara din servici parintii de la Aquabis , si uite asa se conduce astazi consiliul judetean . Doar pe interese si smenuri marca Radu- PSD cu directive de la Dragnea -Ponta -BOR -Putin .
Ecologistii va privesc cu respect si au incredere in tineretea si seriozitatea DVS.
Galben+Rosu=portocaliu, toti sunteti vopsiti
Si tu, Lidia?
🙂
Meritocrația este o alternativă la democrație stimate domnule deputat. Lipsa criteriilor de selectare a valorilor este bine că se recunoște, dar singura cale este democrația, ce să înlocuiască selecția mai degrabă oligarhică de până acum. Meritocrația aplicată de cei fără merite, este mai gravă decât dictatura.
”Nu există altă cale, eşti cu partidul sau împotriva lui” este evident o lipsă totală de respect față de toți cetățeni onești. Poate cândva omul a crezut în PNL, azi constată că s-a înșelat, dar se vede că are în partid un dușman. Se pare că asta este în realitate, politicieni ne privesc din stratosferă cu dușmănie că nu producem cât pot ei cheltui.
Domnule Safriuc, pana la un punct aveti dreptate! Cred(din proprie experienta)ca, fiecare cetatean care s-a inscris intr-un partid si a primit diverse functii,nu are de ce sa fie nemultumit , fiindca este parte a unui intreg, asumata! Daca, din varii motive nu mai urmeaza strategia votata, atunci sa plece!Asta e parerea mea! O data intrat intr- un partid o parte din independenta ta sociala , s-a dus… In fine, cel mai important lucru de facut dupa umila mea parere,ar fi „privitul ” in oglinda al unor politicieni… Dupa aceea, sa spuna daca mai au curajul si tupeul sa mai doreasca sa fie si in viitor, in fruntea bucatelor(ma refer la PDL!) Cred ca a sosit momentul unei abordari politice sincere, responsabile si consecvente…