Actualitate

Stiluri de amenajare pentru mobilă sufragerie

Ești proaspăt proprietar al unei locuințe sau urmează să fii și te gândești ce fel de mobilă să cumperi. Pentru că dorești să te descurci singur cu achiziția, trebuie să te documentezi urmând sfaturile specialiștilor. De multe ori aceștia folosesc termeni de profil, greu de înțeles, așa că vei găsi aici prezentate câteva stiluri de amenajare a unei sufragerii, care să te ajute să te decizi ce anume îți place, ce stil e mai aproape de felul tău de a trăi, înainte de a cumpara mobilă sufragerie.

Stabilește în primul rând care este rolul livingului, cum îți vei petrece timpul acolo și ce funcționalitate vrei să aibă. Fii mai de grabă atent la ce îți dorești și ce consideri că este frumos pentru tine, decât la tendințe și trenduri. Chiar dacă ai vizualizat multe modele de mobilă care te încântă și ai admirat în cataloage o diversitate, alege întâi un stil de design preferat.


Pentru că fiecare stil are particularitățile lui și ai nevoie de coerență și armonie ca să creezi un mediu plăcut, găsești mai jos reperele unor stiluri de amenajare a sufrageriei din care să alegi.

Stilul clasic are la bază formele organice și împletește trei elemente majore: simetria, echilibrul și ordinea. Este prin excelență conservator și celebrează opulența vremurilor trecute. O cameră clasică este amenajată în oglindă cu mobilă și decorațiuni pe ambele părți, canapeaua fiind în zona centrală. Alege un mobilier preferabil din lemn, cu îmbinări de forme și volume diferite, ce evidențiază rotunjimile și sunt decorate cu sculpturi, de multe ori inspirate din natură. Caracteristicile stilului se aplică și accesoriilor, care sunt bogate, ornamentate – draperii, oglindă, tablouri, lampă – dar elegante, în culori neutre, inspirate din natură, dar și culori îndrăznețe ca galben, roșu închis, violet regal sau albastru. Pardoseala poate fi din lemn masiv, granit sau marmură, peste care poți pune un covor cu model tot clasic, bineînțeles.

Deși ai putea crede că este asemănător cu cel clasic, stilul vintage are un aspect total aparte. Este mult mai relaxat și boem, fără multe reguli și te poate ajuta să te exprimi, deorece te poți juca cu mobilierul, culorile sau accesoriile. Un rol esențial în acest stil îl joacă mobila, care are o patină de vechi, de multe ori creată special chiar pe mobila nouă, dar se poate obține și din recondiționarea piselor vechi. Dacă ești o persoană creativă, poți reinventa utilitatea unor obiecte, cum ar fi o ladă de lemn, o scară sau un cufăr. Folosește predominant materiale textile, pentru canapea sau fotolii, de preferat cu motive florale. Stilul îți permite libertate și în ceea ce privește culorile, dar e bine să alegi două nuanțe pastelate (roz, lila, verde) care vor fi puse în valoare de alb, pentru a nu supraîncărca privirea.

Stilul contemporan este caracterizat de linii simple, drepte, rafinate și de spații largi, ample, cu lumină din abundență. Acest stil creează o atmosferă caldă și primitoare prin modele  discrete, aerisite, care dau nota de relaxare. Culorile utilizate sunt în nuanțe deschise, naturale: crem, bej, gri și mai ales alb. Este un stil inspirat din natură și pune accent pe volum, culoare și textură. Poți alege mobila din lemn sau pal, simplă, în linii drepte și culori deschise sau închise, cu tapițerie textilă sau din piele, pe care o poți cumpăra într-o diversitate de modele din magazinele de profil. Pentru accent poți folosi culori mai îndrăznețe pentru covor, tablouri sau alte accesorii, fără a exagera, pentru a nu deveni copleșitor.

Probabil ai auzit de minimalism, un stil care a apărut într-o perioadă austeră, după război, când materialele disponibile erau puține și arhitecții s-au văzut obligați să se reorienteze. Deși s-a născut din austeritate stilul minimalist nu este deloc auster. Este de fapt un stil al eleganței rafinate și subtile și este din ce în ce mai utilizat de persoanele care își doresc un spațiu confortabil și simplu, într-o societate aglomerată și complexă. Inițial materialele folosite au fost betonul, oțelul, cromul sau sticla, așa că acestea sunt specifice și în prezent, la care se mai adaugă materiale moderne, cu tentă ecologică. Esența minimalismului este ,,mai puțin înseamnă mai mult” și, dacă acest motto te caracterizează, atunci poți avea un living aerisit, neaglomerat, funcțional. Ca și cromatică, albul și negrul sunt de bază, dar poți folosi și culori puternice pentru accente ca: fucsia, turcoaz, vișiniu sau portocaliu. Alege mobilă sufragerie multifuncțională, modernă, simplă, echipamente de tehnologie modernă și folosește cât mai puține accesorii. Lumina difuză pune în valoare ambientul aerisit și plin de personalitate.

Acestea sunt doar câteva stiluri de design, dar poți găsi și alte variante pentru a-ți amenaja o sufragerie pe gustul tău. În funcție de preferințe, stabilește stilul care ți se potrivește, alege piesele de bază ale camerei, culorile de fond și accentele, apoi mobila funcțională și adaptată la spațiu. Indiferent ce decizi, pune pe primul plan dorințele personale și creează un spațiu pe gustul tău.

(Advertorial)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS