Ștrandul Codrișor – ale cărui bazine au fost din nou vopsite – este pregătit pentru deschiderea din nou sezon estival. Primăria Bistrița, care administrează baza de agrement, a trimis muncitorii să tundă iarba, iar în prezent se filtrează apa așa încât, atunci când și vremea va permite, să fie deschis, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.
”Ștrandul a fost revopsit și anul acesta tot pe banii constructorului. Din februarie am tot discutat cu constructorul și am făcut lucrurile în așa fel încât să putem redeschide. Constructorul a făcut lucrările pe banii lui fiindcă este în continuare în garanție. Abia în vara aceasta se recepționează ștrandul. Se pare că vopseaua nu rezistă la clima de aici. Soluția pe care a ales-o proiectantul nu a fost una bună și va trebui să găsim altă soluție. Facem un calcul să vedem cât costă să venim cu o folie pentru piscine care să nu se scorojească în fiecare an în așa fel încât să tot fim nevoiți să revopsim. Acum, ce pot să vă spun este că ștrandul arată ca în prima zi după modernizare și poate fi folosit de bistrițeni”, a spus Cristian Niculae.
De anul acesta, intrarea la ștrand va fi mai scumpă: 10 lei/zi pentru adulți, 5 lei/zi pentru copii, elevi, studenți și pensionari, 8 lei/zi pentru folosirea șezlongului, 8 lei/zi pentru folosirea umbrelei. Până anul trecut, prețurile erau 6, 3, 4 respectiv 4 lei.
Redeschiderea piscinelor exterioare și a ștrandurilor începând cu jumătatea lunii în curs face parte din planul de măsuri al Guvernului pentru a treia etapă de relaxare a restricțiilor.
În 15 iunie se va deschide și parcul balnear Băile Figa, mai precis zona de terase la care va fi acces liber, iar în 25 iunie este programată și deschiderea piscinelor, de data aceasta cu taxă de intrare.
Anul trecut, Primăria Bistrița a deschis Ștrandul Codrișor în 4 iulie, prezentând scuze că nu a putut deschide mai devreme din cauza ”lucrărilor de refacere a finisajelor, aflate în perioada de garanție”.
În 2018, Primăria Bistriţa a intenționat să deschidă Ştrandul Municipal Codrilor la jumătatea lunii mai, însă nu a putut face acest lucru fiindcă a fost nevoie de revopsirea bazinului de pe care a crăpat din nou vopseaua aplicată. Era a treia operaţiune de acest fel pe care trebuia să o facă firma Record, executantul lucrării de un milion de euro, adică 4,7 milioane de lei: ”E vina noastră că îl vopseşte a treia oară? Credeţi că el ar fi vrut să-l vopsească de trei ori? Nu ştiu ce nu face bine, dar ceva nu face bine. Toată vopseaua de pe bazin se va da jos şi se va revopsi. Noi trebuie să avem lucrările la standarde de calitate europeană. Vopsirea a fost soluţia aleasă de proiectant în urmă cu 3-4 ani ca să fie ieftin probabil”, a declarat atunci viceprimarul Cristian Niculae.
Reamintim că ștrandul a fost redeschis în 2 august 2017, după aproape doi ani, timp în care s-au făcut lucrări de modernizare în valoare de 4,7 milioane lei.
Sa fie cat de repede ca abia asteptam sa scapam de Klaustrofobie
Excelent!
Ma bucur ca cetățenii vor beneficia de cele Mai bune condiții.
Felicitari Primăriei Bistrita!
Care este justificarea maririi tarifelor cu peste 65%?????? Inteleg ca constructorul are cheltueli, saracu’, ca tot ingroapa vopsea acolo…. dar nu constructorul taie bilete de intrare!
Marirea tarifelor este oare sa ajute constructorul sa supravietuiasca in alte lucrari??? sau e doar o marire de-n-pu-lea!?!?!?!?
Repet… pana sa ne bucuram, sa beneficiem si sa felicitam… hai sa primim raspuns la intrebarea…. DE CE S-AU MARIT TARIFELE CU MINIMUM 65%????
Ba zoro! Esti prost de dai in gropi! Nu mai scrie ca semnalizezi prea tare.
1. Tariful era unul mult prea mic.
2. Biletele le incaseaza municipiul, nu constructorul. Constructorul a fost contractat doar pentru a realiza lucrarile acolo si atat.
3. Ai auzit de inflatie anuala? Ai auzit vreun alt strand in Romania care sa perceapa 6 lei intrare per adult? Mergi la munca, sau fa ce sti mai bine, si plateste intrarea.
#Acronim idiot! Citeste dracului ce am scris! Inflatia e 3%… tarifele sunt marite cu peste 65%
Asa trebuie procedat. Cei care fac treaba de mântuială să fie puși să tot refacă. Dl viceprimar a procedat corect.
Hai ma Niculaie, chiar asa? Se scorojeste vopseaua in fiecare an? Nu rezista la cima de aici? Poi la cat a costat trebuia sa fie poleit cu aur.
Pentru ce feliciti domnule „Constantin” ca au revopsit din nou bazinul?
S-au pentru ca se distrează in Delta.
Eu asi propune domnule Constantin ca din bani de pe comentariile elogioase sa le ridici o statuie chiar merita si una pentru reasfaltarea străzilor, una pentru sala polivalenta la Cuca Macai, una ca vrea sa reduca taxele la terase.
Ce caraghiosi sunteti psdisto pupincuristi. pupincurisyi
Ce Deltă??
“Scump la tărâţe şi ieftin la făină”. Această zicală se potriveste perfect in cazul lucrărilor de reabilitare efectuate intre anii 2015 – 2017 la Strandul Codrisor.
În proiect de reabilitare au fost incluse amenajări obligatorii precum: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.
Diferenta dintre variantele de reabilitare era dată de modul de acoperirea bazinului olimpic (pentru adulţi) in vederea prelungirii perioadei de utilizare a bazinului , cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă. Consiliul Local a optat atunci în septembrie 2014 pentru varianta nr. 1, cea mai ieftină, de acoperire bazine cu folie şi utilizare panouri solare, în locul variantei nr.3 care prevedea închiderea bazinului pentru adulţi cu structură metalică cu pereti verticali din panouri mobile şi acoperiş retractabil combinat cu utilizarea de panouri solare şi pompe de căldură, care ar fi permis functionarea bazinului olimpic tot timpul anului. In plus, varianta 3 ar fi protejat mai bune finisajele la bazine fără a fi necesară refacerea lor in fiecare an cu cheltuieili suplimentare.
Astia il revopsesc in fiecare an.
Ba Niculaie spune tu de acolo din delta e boie sa ne scaldam la strand?
Cum vom face ?
Vom purta manusi si masti?
Alti bani aruncati degeaba.
Astia se joaca vu banii nostri de parca ai fi ai lor personali.
Niculaieeee, sti ce inseamna dezbatere publica pe proiectele mari?
Voi sunteti acolo datorita unor prosti care v au votat si datorita lui Avram care impartea pachete in viisoara a lui tanco care s a luptat ca la verdun pentru investitorii imobiliari nu ca ati fi buni de ceva.
Pa ,va zic
A dat dispozitie Niculaie sa se deschida musai strandul, ce daca oameni se pot imbolnavi.
Cum stam cu distantarea sociala in bazin?
Ei se relaxeaza in delta fara stres si frica de covid.
Omul asta mai si gandeste?