Actualitate

Ştrandul Municipal Codrişor va fi acoperit cu folie solară. Investiţie de 1,3 milioane euro

Consiliul Local Bistriţa a aprobat varianta nr. 1 a studiului de fezabilitate pentru modernizarea Ştrandului Municipal Codrişor, care presupune acoperirea cu o folie solară şi utilizarea panourilor solare pentru încălzirea apei. Valoarea totală a proiectului, cea mai ieftină soluţie, este de 5,9 milioane lei.

Consilierilor locali le-au fost propuse trei variante de modernizare a ştrandului prin acoperirea bazinului pentru prelungirea perioadei de utilizare a bazinului pentru adulţi, cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă.

Varianta I: acoperire bazine cu folie şi utilizare panouri solare – 5,9 milioane lei (1,3 milioane euro) – utilizarea unei folii solare care să acopere suprafaţa de apă împreună cu utilizarea panourilor solare pentru încălzirea apei din bazine.

Varianta II: închidere bazin adulţi cu balon presostatic şi utilizare panouri solare şi pompe de căldură – 9,2 milioane lei (peste 2 milioane euro)

Varianta III: închidere bazin adulţi cu structură metalică cu închidere verticală cu panouri mobile şi acoperiş retractabil şi utilizare panouri solare şi pompe de căldură – 15,5 milioane lei (3,4 milioane euro)

Varianta votată de Consiliul Local a fost prima, conform scenariului recomandat de către proiectant (acoperirea cu folie), aceasta fiind soluţia de acoperire cu costuri minime şi putând fi considerată şi ca o primă etapă pentru realizarea Variantei III, în cazul accesării unor fonduri europene.

În proiect sunt cuprinse şi alte amenajări: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.

1 comentariu

  • Strandul Codrisor face parte din ansamblul de agrement oferit de parcul municipal proapat reabilitat. Cu atat mai mult cu cat Strandul este legat de parc prin puntea lui Keinzel, orice interventie de reabilitare trebuie gandita ca un tot unitar. Evident in aceasta viziune unitara trebuie inclusa si Padurea Codrisor. De aceea o modernizare a strandului Codrisor este absolut necesara. De aceea, nu trebuie aglomerate in incinta strandului locurile pentru picnic dotate cu mese şi bănci, grătare sau locuri pentru ceaun. Acestea pot fi amplasate inafara strandului prin amenajarea Padurii Codrisor dupa modelul de la Schullerwald. De asemenea ar trebui avuta in vedere si asfaltarea drumului de pe malul stang al raului Bistrita situat la poalele Padurii Codrisor cel putin in prima etapa pe portiunea dintre strand si pana prin spatele stadionului unde sa fie prevazute si locuri de parcare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.