Persoanele fizice şi juridice din judeţ pot trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii, cu valoare de recomandare, până în data de 29 noiembrie, pe adresa de e-mail cjc@cjcbn.ro sau la sediul Consiliului Judeţean.
Şedinţa CJ în care aleşii îşi vor da votul pe strategie va avea loc, cel mai probabil, în 20 decembrie.
Draftul strategiei cuprinde următoarele capitole: prezentare generală a judeţului; infrastructură de transport şi utilităţi; mediu şi abordări în contextul schimbărilor climatice; competitivitate economică; capital uman; turism, sport şi agrement; cultură, tradiţii şi patrimoniu cultural; dezvoltare teritorială (urbană şi rurală); administraţie şi bună guvernanţă; cooperare teritorială; analiza potenţialului de dezvoltare; viziunea de dezvoltare a judeţului; analiza diagnostic a judeţului; strategia cu orizont 2020.
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a semnat în noiembrie 2012 un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru ca specialiştii acestei instituţii să realizeze un plan integrat de acţiune pentru perioada 2014-2020. Coordonatorul strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud este prorectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. economist inginer Stelian Brad. Elaborarea strategiei a costat 14.000 de euro.
AICI puteţi vedea planul de dezvoltare a judeţului.
„Draftul strategiei…” . De ce termenul de draft preluat din engleza cand in romaneste exista corespondentul de plan, schita sau proiect? Este o tendinta inutila de cosmopolitizare a limbii romane. Mai mult, formularea „draftul strategiei” este usor pleonastica avand in vedere ca termenul strategie inseamna planificarea, organizarea și conducerea unor actiuni sau operații de regula militare.