Executantul lucrărilor este SC Strabag SRL din Bucureşti. Valoarea contractului se ridică la 6.372.080,43 lei fără TVA, iar durata lucrărilor este de 8 luni.
Lucrările principale constau în modernizarea străzilor şi trotuarelor din zona centrală a oraşului şi crearea de parcări în zonele: strada Dornei, Piaţa Unirii, strada Liviu Rebreanu, Piaţa Centrală şi Piaţa Petru Rareş.
Parcelele care vor fi modernizate:
– Str. Dornei de la pasajul Spiru Haret până la str. Barbu Şt. Delavrancea
– Piaţa Unirii de la str. Barbu Şt. Delavrancea până la BCR
– Piaţa Unirii de la str. Barbu Şt. Delavrancea până la str. Liviu Rebreanu
– Piaţa Unirii de la Biserica Minoriţilor până la str. Liviu Rebreanu
– Str. Liviu Rebreanu de la pietonal până la sensul giratoriu din intersecţia str. Bistricioarei, str. Gen. Gr. Bălan şi str. CR Vivu
– Piaţa Petru Rareş de la Bd. Republicii până la str. Bistricioarei (prin faţa Hotelului Coroana de Aur)
– Piaţa Petru Rareş de la Bd. Republicii până la str. Bistricioarei (prin faţa Consiliului Judeţean şi a Prefecturii)
– Piaţa Petru Rareş din str. 1 Decembrie până la str. Crinilor (prin faţa Direcţiei Judeţene de Cultură)
– Piaţa Petru Rareş din str. Crinilor până la Bd. Republicii (prin spatele CEC)
– Piaţa Centrală de la pasajul Spiru Haret până la str. Gh. Şincai, la str. George Coşbuc, la str. Nicolae Titulescu, la pietonalul Liviu Rebreanu.
Primarul Ovidiu Creţu a declarat că vor fi reabilitate 30.286 mp de străzi, trotuarele aferente străzilor pe o suprafaţă de 4.126 mp şi a carosabilului pe 18.537 mp. Se vor construi parcări pe o suprafaţă de 5.948 mp, 52 de guri de scurgere a apelor pluviale, iar sistemul de scurgere existent va fi extins cu 300 de metri.
”Anumite trotuare vor fi îngustate pentru a crea locuri de parcare corespunzătoare. Trotuarele care au asfalt vor fi modernizate cu pavele”, a spus edilul oraşului.
Valoarea totală a proiectului este de 12.842.010,13 lei, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% este contribuţia beneficiarului.
Proiectul face parte din planul integrat de dezvoltare urbană a municipiului Bistriţa, care vizează creşterea gradului de accesibilitate şi atractivitate a centului istoric.
Anul 2012 va fi în Bistriţa unul al şantierelor, aşa cum anunţa de curând primarul Ovidiu Creţu. Pe lângă lucrările de modernizare a străzilor din zona centrală, au început deja lucrările de reabilitare a Parcului Municipal, iar în curând se va da şi startul celor de regenerare a centrului istoric şi a axelor turistice, de reabilitare a Centrului Cultural Municipal.
Adaugă comentariu