Reţea de fibră optică subterană pentru racordarea imobilelor din str. Victor Babeş şi Simpozionului la sistemul informatic al Primăriei
Unul dintre obiectivele de investiţii ale municipalităţii este realizarea unei reţele subterane de telecomunicaţii care să permită conectarea prin fibra optică a sediului Primăriei cu serviciile publice de interes local subordonate Consiliului Local, pentru a asigura accesul la baze de date unice şi comune şi pentru un schimb rapid de informaţii.
Prin realizarea reţelei subterane de telecomunicaţii se va asigura accesul la baze de date unice şi comune (GIS, circuitul documentelor, legislaţie) precum şi furnizarea de servicii de internet şi telefonie. Reţeaua se întinde pe o lungime de 3000 metri pe domeniul public şi va conecta de PMB sediile Sectorului întreţinere spaţii verzi – str.V. Babeş nr. 37, Sectorului drumuri şi parcări – str. V. Babeş nr. 28, Sectorului construcţii intervenţii – str. Simpozionului nr. 2, Serviciului Voluntar pt. Situaţii de Urgenţă – str. Dobrogeanu Gherea nr. 14, Centrului Cultural Municipal – str. Albert Berger nr. 10.
Primăria doreşte conectarea locaţiilor de mai sus cu sediul central situat în Piaţa Centrală nr. 6 , unde se află serverele de date şi aplicaţii pentru toată Primăria.
Valoarea estimată a realizării documentaţiei: aproape 11.000 de lei fără TVA.
Servicii de topografie pentru realizarea cadastrului verde pe suprafaţa de 261 ha
Până acum, suprafaţa pentru care s-a efectuat serviciul de cadastru verde a fost de 183 ha pentru suprafaţa spaţiilor verzi de pe raza municipiului Bistriţa, amplasată în intravilanul de 2.560,3 ha conform PUG din anul 2004.
După aprobarea în 2013 a noului PUG, suprafaţa de intravilan s-a majorat de la 2.560,3 ha la 3.826,97 ha, motiv pentru care se impune realizarea serviciului de cadastru verde pe diferenţa de intravilan de 1.266,97 ha în care se include şi o suprafaţă de 261 ha.
Prin acest proiect se urmăreşte inventarierea şi transpunerea pe hartă în format GIS a spaţiilor verzi şi a speciilor de arbori existenţi, precum şi a caracteristicilor calitative şi cantitative ale acestora. Setul de date are ca scop îmbunătăţirea managementului arborilor, terenurilor-spaţii verzi, identificarea terenurilor degradate din intravilan.
Valoarea estimată: 130.500,00 lei fără TVA.
De asemenea, Primăria Bistriţa a solicitat oferte de preţ în vederea atribuirii prin cumpărare directă a contractului având ca obiect prestare de telefonie fixă şi servicii linii închiriate.
Preţul estimat al serviciilor prestate/lună este de 3.650 lei fără TVA.
Primaria ne trage pe sfoara si ne pacaleste cu inca 1000 ha de intravilan pe dealurile B-tei decalarandu-le spatii verzi,vezi Doamne si cheltuie bani degeaba pe o poveste aiuristica numita CADASTRU VERDE. Mare scofala… oricum administratia nu tine cont de nimic atunci cand se pornesc la ordin toaletarile facute de nespecialisti. Situatia spatiilor verzi din perimetrul aglomerat al mun. este in regres continuu. Prin amplasarea pubelelor prin amenajarea parcarilor de resedinta s-au pierdut sute de metri patrati de spatiu verde.Inainte de 89 fara povesti cu CADASTRE BISTRITA era cu adevarat verde. IN prezent orasul nostru se usuca cu repeziciune datorita poluarii urbane AUTO dar si de la stresul aplicat arborilor prin diversele lucrari cu sapaturi repetate in vecinatatea lor. In concluzie ,avem nevoie de spatii noi verzi in oras nu pe dealuri, prin inlocuirea urgenta a arborilor taiati precum si refacerea locasurilor pt. arbori in prezent fiind multe acoperite de dale de beton pe toate strazile. Am cerut asta d-lui primar de cateva ori ,dar pana in prezent nu se misca nimic.