Actualitate

Succes neaşteptat al Şcolii de vară de la Biserica ”Sfânta Treime” Bistriţa

(FOTO) „Mi se pare o idee extraordinară ca în Bistriţa să se facă lucruri de genul acesta. E super tare. Nu am mai văzut aşa ceva!”, ne-a spus Virgil, tatăl Dariei, o fetiţă de opt ani care a insistat să ajungă la şcoala de vară de la Biserica „Sfânta Treime” Bistriţa cu o oră înainte să înceapă programul de a doua zi fiindcă i-a plăcut atât de mult prima întâlnire încât nu a mai avut răbdare şi a venit într-un suflet la cea de-a doua.

biserica 1 biserica 2 biserica 3 biserica 4

Daria (8 ani): „Aici desenăm, colorăm, mergem pe afară, mergem prin biserică. La sfârşit doar ne rugăm”

Amalia (9 ani): „Eu am venit pentru că nu prea am ce să fac pe acasă. Nu îmi place să mă uit la televizor. Îmi place să fiu cu alţi copii şi să mă distrez. Ne-am jucat mult”.

Patricia (9 ani): „Mi s-au părut interesante toate activităţile din fiecare zi. Avem şi noi ocupaţie. Desenăm, pictăm, am învăţat că e frumos să te joci în grup”.

Alex (8 ani): „Am venit la această şcoală de vară fiind am înţeles că este foarte frumos. Mi-a plăcut foarte mult povestea spusă, mi-a plăcut şi când am ieşit afară. Am făcut tot felul de activităţi şi mi-am făcut mulţi prieteni noi”.

Bogdan (9 ani): „Am fost curios să văd ce se întâmplă. Am fost foarte uimit încă din prima zi şi am decis să vin în continuare. Am învăţat multe lucruri încă din prima zi”.

Preotul paroh Tudor Mudure: „Am iniţiat la biserica noastră o şcoală de vară. Am intitulat-o Copilărie Tudor Mudurebinecuvântată într-o vacanţă activă. Oarecum am venit şi în sprijinul părinţilor pentru a le oferi o alternativă pentru copii de petrecere a timpului liber. Ne bucurăm că s-au înscris foarte mulţi copii, în total 53, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. Încă din prima zi, am cântat, ne-am jucat şi ne-am rugat împreună. La finalul întâlnirii au mâncat un sandviş cu copilaşii. Iniţial am avut emoţii legat de succesul acestui proiect pentru că este pentru prima dată în Bistriţa şi cred că şi în judeţ când are loc o şcoală de vară, dar ne bucurăm că nu este aşa poate şi pentru că atelierele pe care le-am propus copiilor sunt interesante. Am avut atelierul de poveşti, avem atelierul de litografie (fiecare participant îşi va face o icoană cu ajutorul măicuţelor de la Mănăstirea Piatra Fântânele care vin şi ne învaţă), atelierul de sport, de quilling, de cruciuliţe, de brăţări, de metaniere, etc. Facem multe alte activităţi în faţa bisericii. La rugăciunea de seară participă toţi copilaşii. Într-una din zile vom merge la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare unde ne vom petrece timpul pe terenul de sport. Important e să fim prietenii copiilor. Prin această şcoală eu cred că îi atragem să vină lângă biserică pentru că, până la urmă, este o vârstă la care ei îşi pun foarte multe întrebări şi noi, preoţii, pe lângă datoria de a sluji la sfântul altar, avem şi datoria de a le răspunde acestor copii la întrebările pe care şi le pun şi să le arătăm că Biserica se îngrijeşte şi de latura socială, educativă. Împreună cu colegul preotul Meu Marius Pintican, am gândit ca acest proiect să fie gratuit pentru copii şi ne bucurăm foarte mult că sunt mulţi copii care s-au înscris”.

Programul este de luni până vineri (ora 16:00-19:00) și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, iar activitățile cuprinse nu implică niciun fel de aport financiar din partea participanților. În fiecare seară, de la ora 18:00, după programul școlii de vară, copiii vor participa și la programul duhovnicesc, care constă fie în Paraclisul Maicii Domnului, Vecernie sau rugăciunile de seară.

Proiectul se realizează în parteneriat cu Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița și Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud.

biserica 5 biserica 6 biserica 7 biserica 8

4 comentarii

  • Ma bucur ca se intampla asa lucruri frumoase! Felicitari celor care se ocupa de copii! Ei sunt punctul de plecare pentru o societate normala si sanatoasa!

  • Excelent! Ma bucura foarte mult acest proiect, ma bucura ca in sfarsit si biserica ortodoxa face ceva pentru copii, ca incearca sa-i tina aproape! In lacasele de cult apartinand altor culte sunt activitati pentru copii inclusiv in timpul slujbei de duminica. Consecinta este ca parintii se pot bucura in tihna de slujba, iar copii vin cu drag la biserica! Felicitari pentru implicare preotului Paroh Tudor Mudure!

  • Cautand dupa „LUPTA CU INERTIA” — volum de versuri postum, de Nicolae Labis, am dat peste un text cu acelasi titlu scris de Nicolae Geantă, cu referire la nevoia de implicare a bisericii in viata comunitatilor, a societatii in general si care se potriveste drept comentariu la articolul de fata:

    <>.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.