”Am auzit despre zbaterile şefilor de deconcentrate numiţi de către PDL de a reveni sau de a se relega cu lanţuri de scaunele pe care le-au ocupat, şi mă refer la Valentin Pop Mititean, Emil Scurtu şi Ştefan Mureşan. Cred că sunt penibili aceşti directori de instituţii, n-au ascuns niciodată că sunt susţinători fervenţi ai PDL. Cu domnul Scurtu au mai fost nişte incidente, i-am mai cerut demisia pentru un scandal monstru în instituţie, pe lângă implicarea în campania electorală din iunie anul trecut. I-aş întreba: cum pot nişte reprezentanţi ai opoziţiei să pună în aplicare politica guvernamentală pe care ei teoretic o critică? Cât de ipocrit poţi să fii să spui că eşti un profesionist atât de bun încât te-a numit un partid care acum e în opoziţie dar tu faci politica partidului cu care te lupţi? M-am convins că aceşti oameni chiar n-au niciun simţ al onoarei şi le-aş aduce aminte ce s-a întâmplat în 2009 când PSD a plecat de la guvernare: au plecat toţi ai noştri, în frunte cu subprefectul, am înţeles regulile jocului. Dacă instanţa îi va da dreptate lui Emil Scurtu, voi fi primul care va cere citarea sa la Comisia de disciplină a ministerului de resort pentru ce s-a întâmplat anul trecut la APIA. Sunt penibili că se leagă cu lanţuri de scaunele pe care le-au ocupat”, a spus Suciu într-o conferinţă de presă.
Legat de modificarea Legii referendumului, în sensul că un referendum este valid dacă se prezintă la vot 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, senatorul PNL Ioan Deneş a precizat că în România participarea la vot este undeva în jurul a 50% la alegerile locale, ”iar la referendumuri nu e mai mare de 30-35%”. ”În contextul în care votul nu este obligatoriu, nu e normal să decidă oamenii care nu participă la vot pentru cei care merg la vot. De aceea s-a ajuns la acest raţionament, e o practică şi în alte ţări. Referendumul e valid dacă din 30% îşi exprimă votul da sau nu”.
Deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat că ”doar în două ţări din Europa există prag electoral de 50%, iar Comisia de la Veneţia a recomandat Guvernului României scăderea pragului electoral în cazul referendumului de la 50% la 30%. Sunt ţări în UE unde pragul electoral pentru referendum este de 25%. Cred că în afara de alegerile locale n-o să mai fie niciodată o prezenţă la vot care să depăşească 50%. Un prag de 30% este corect pentru realităţile din România. Sunt amendamente depuse la proiectul de Constituţie nu numai despre obligativitatea votului, ci şi votul începând cu vârsta de 16 ani”.
Şefii numiţi de PDL, nu sunt doar penibili, ci mai ales NESIMTITI si fara simtul ONOAREI. Ar trebui sa stie ca in alte state civilizate e de bun simt ca sefii din administratie, sa plece, prin demisie, odata cu forta politica, ce i-a propulsat, atunci cand aceasta trece in opozitie.
Dar…pentru unii, e greu sa lase CIOLANUL.
Ce sa mai spunem de cei care si-au schimbat rapid orientarea politica si sunt fara pata sau cei sustinuti in fotolii de prietenii.