Actualitate Recomandări

Sucurile naturale de mere produse în Bistriţa-Năsăud, apreciate în marile oraşe

Sucurile de mere produse de Pombis Bistriţa vor fi îmbuteliate şi în recipiente din sticlă de diferite mărimi, aşa încât să poată fi consumate în restaurante şi la terase, anunţă managerul companiei, Aurel Onigaş. Dea nul viitor, la fabrica din Viişoara s-ar putea produce şi sucuri naturae din vişine, dar şi nectar de caise şi piersici.

„Sucul de mere a câştigat teren în oraşele mari. Noi vindem în două hipermarketuri. În zona noastră au cam scăzut vânzările, dar continuăm să producem, iar ca noutate, anul viitor cred că îl vom comercializa şi în sticle de diferite mărimi. Suntem în negocieri cu o instalaţie de îmbuteliat şi etichetat şi vom face suc şi din ale fructe în special din vişine. M-am mai gândit la nectar de caise şi piersici. E un plan al nostru, dar în paralel trebuie să înfiinţăm livezi fiindcă cele bătrâne nu mai produc şi trebuie să le înlocuim”,a spus Aurel Onigaş pentru Timp Online.

Întrebat cum apeciază anul pomicol 2015, el a răspuns: „A fost unul bun, nu exagerat, puţin peste medie. Dacă ploua mai mult în primăvară era mai bine. La prune s-a simţit seceta, în special arşiţa din perioada recoltatului pentru că s-au înmuiat fructele pe pom. Am pierdut şi la calitate, şi la cantitate. În schimb, ploile din ultima vreme au ajutat foarte mult la mere. Incredibil ce mult au crescut”.

Aurel Onişa spune că este interesat să-şi crească suprafeţele de livezi şi să le întinerească, însă este îngrijorat de zvonurile privind derularea programului de reconversie în pomicultură.

„Avem soiuri noi de mere în Bistriţa-Năsăud şi am putea avea şi mai multe. Din nefericire însă, acum am aflat că prin noul program de sprijin a pomiculturii, aşa-zisa reconversie, nu ai voie să plantezi dect ce a luat în observaţie Staţiunea Pomicolă Bistriţa. Şi cum Staţiunea nu a luat niciun soi pentru că nu a avut bani, nu prea poţi aduce soiuri noi. Noi avem o colecţie de soiuri noi aduse din Olanda. Urmează să plantăm. Dacă nu putem planta pe proiect, ceea ce e o mare anomalie, iar eu am mari reţineri că poate să reziste treaba asta să nu poţi planta soiuri care circulă în UE, atunci am să renunţ la proiecte şi voi planta pe banii mei tot soiuri moderne”, a spus Onigaş.

Pombis a fost prezentă la Festivalul Toamna bistriţeană unde a vândut merele cu doi lei kilogramul.

7 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.