Îngheţul şi dezgheţul, fenomene frecvente în această iarnă, au dus la formarea de gropi în majoritatea străzilor din Bistriţa, infrastructura stradală fiind îmbătrânită. Ca să ţină cât de cât situaţia sub control, Primăria Bistriţa a turnat de opt ori mai multă mixtură stocabilă în cratere faţă de iarna trecută dar numai în gropile mari. Viceprimarul Cristian Niculae a anunţat că, în curând, va începe asfaltarea de primăvară, Direcţia de Servicii Publice urmând să astupe gropile de pe fiecare stradă.
„Anul trecut am folosit până la această dată trei tone de mixtură stocabilă, iarna fiind cu totul alta, nu a fost îngheţ-dezgheţ care să distrugă asfaltul. Anul acesta, am pus de opt ori mai multă mixtură în gropi. Gropile foarte mici nu s-au putut astupa cu mixtură stocabilă fiindcă nu prinde. Trebuie să aibă o anumită adâncime groapa ca să poţi fixa acea mixtură. Ea e şi foarte scumpă comparativ cu asfaltul normal. Am găsit cu 800 de lei/tonă până în ianuarie, iar de atunci am cumpărat cu 1800 de lei/tonă pentru că stocul de la Câmpia Turzii s-a epuizat şi a trebuit să cumpărăm din altă parte mult mai scumpă, dar mai de calitate”, a spus viceprimarul pentru Timp Online.
În prezent staţia de asfalt a Direcţiei de Servicii Publice este în revizie, ea va fi deschisă cel mai probabil la jumătatea acestei luni când va începe astuparea gropilor. „Vom lua stradă de stradă.Cele mai afectate sunt podurile şi voi cere DSP să facă pe Podul Budacului, Podul Jelnei asfaltare integrală din bordură în bordură. Să nu mai tot cârpim. Eu estimez că, în două luni terminăm cu asfaltarea gropilor”, a spus el.
Viceprimarul a declarat că peste 45% din infrastructura oraşului e foarte îmbătrânită, informaţia fiind furnizată de firma care a făcut studiul de mobilitate urbană.
„Acum se pune întrebarea cât de repede reabilităm infrastructura din oraş unde mai avem de schiumbat multe reţele de utilităţi pentru că a face reabilitare de străzi acolo unde nu sunt schimbatre reţelele, din punctul meu de vedere înseamnă că aruncăm banii pe Apa Sâmbetei. Ne-am întâlnit de mai multe ori cu cei de la Aquabis ca să ne corelăm şi să facem un plan de asfaltare şi în oraş. Acum, noi facem reabilitări doar dacă se face apă şi canal, iluminatul stradal”, a spus Niculae.
Potrivit lui Niculae, anul acesta vor fi continuate lucrările la străzile a căror reabilitare a început anul trecut. Este vorba de strada Drumul Dumitrei Vechi cu un stadiu de execuţie de aproape finalizat, porţiunea de la centură în sus, de strada Tudor Jarda (stadiu de realizare 27% cu finalizarea execuţiei în luna octombrie 2017), de strada Valea Sigmirului, de strada Cocorului – ambele cu termen de finalizare luna octombrie 2017, de strada Huniazilor ce va fi gata în septembrie, de strada Bastionului – finalizare luna mai 2017 şi de strada Grigore Pletosu – executată în proporţie de 30%, care se va finaliza în iulie 2017. Se vor continua şi lucrările la străzile şi parcările din Subcetate în jurul noilor blocuri ANL, str. Busuiocului, str. Bujorului, str. Lavandei, str. Macului a căror finalizare este estimată pentru luna iulie.
A fost elaborat deja proiectul tehnic şi încep anul acesta lucrările pe străzile Armoniei, Cristian Remus Bucur, Labirintului, Poieni, Răsăritului, secundară 8 Ghinda, Simfoniei şi strada Faleză care are termen de finalizare luna octombrie: „Din octombrie se va putea circula pe Podul Berăriei. A fost o problemă juridică legată de terenurile care ar fi permis să cobori direct de pe pod fără să o mai iei pe malul râului. Se va face o rampă pentru a se putea coborî de pe pod pe strada Faleză”, a explicat Cristian Niculae.
Mai există încă un lot de străzi: Dinu Lipati, Valea Căstăilor, Vasile Lucaciu, Orizontului, Viile cu Pomi, secundară 7 Sigmir, Pajiştei, Colibiţei legătura cu Arţarilor pe lângă calea ferată şi etapa a treia Subcetate până la blocurile sociale pentru care anul acesta se va face licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Lucrările vor începe în 2018, iar unele vor fi finalizate în 2019.
„Noi ne ţinem de promisiunea din campanie. Am anunţat că vom asfalta zece străzi pe an. La finalul mandatului vor fi 40 de străzi cu siguranţă asflatate, poate chiar mai multe”, a spus el.
Poate treceți și prin cartierele normale. Șiaici avem gropi . Mulțumim
El trebuia sa ne fie primar. Și aici excludem apartenenta politica. E mult mai implicat și primarul. Toate aprecierile mele.
Speram ca in 2020 sa va regasim pe listele de vot!!!!
Se vede ca asta pregătiți! Îmbrăcați Lupul in miel sa arate bine…… si iarăși noi Bistrițenii sa suferim. Ne-am saturat ce ciuma PSD! Voi nu vedeți ca ăștia vor doar sa-si scape șefii! Am avut primar PSD la Bistrita si a dat cele mai mari tunuri. Nu mulțumesc nu mai vreau.
As dori sa-i reamintesc d-lui Viceprimar ca fenomenul de inghet dezghet nu a avut loc numai in Bistrita. Motivele degradarii asfaltului trebuie cautate in alte locuri. In primul rand calitatea asfaltului lasa mult de dorin, preparat cu o statie de asfaltare mult depasita tehnologic care nu a avut performanta nici inainte de `90, punerea in opera a materialului se face fara a se respecta procedurile si normele tehnice, iar la multe drumuri care au fost asfaltate mai demult se observa lipsa unei fundatii adecvate care sa corespunda traficului actual si cel de perspectica. A pune asfalt pe astfel de drumuri e o munca in zadar, cu costurile de rigoare.
As dori sa vin cu o mica complectare pe care am omis-o in textul de mai sus. Ar fi bine ca intreaga conducere a primariei, inclusiv directori de compartimente sa faca o vizita in tarile nordice Suedia, Norvegia, Finlanda si sa vada acolo cum iese drumurile din iarna. Acolo drumurile nu sunt afectate de ciclul inghet-dezghet, care sunt de cel putin zece ori mai multe ca in Bistrita, sau de efectul sarii. Acest lucru e valabil si pentru altii nu numai primariei.
Ce să mai zic ? In primăria Bistrița chiar nu gândește nimeni ? Cat despt Primar și Viceprimar tot comuniști. Degeaba mai respirați aerul si așa poluat al orașului.
Dacă ar fi după el și ar asfalta mai multe străzi numai sa fie oamenii mulțumiți cu toții.
Stimate domnule, pana la fenomenul de îngheț-dezgheț sunt multe altele. Acest fenomen este o mica cauza. În dimensionarea unei structuri rutiere el este luat în calcul, asa ca această scuza nu este sustenabila. Majoritatea străzilor au sistemul rutier îmbătrânit și cu perioada de utilizare depășită. Prin carpeala anuala nu rezolvați nimic, aruncați banii pe geam. Un plasture peste o rana nevindecata și cu puroi. O alta problema grava este legata de calitatea și cantitatea materialelor utilizate precum și personalul care participa la tot ce înseamnă lucrări de drumuri (trebuie calitate domnule-tipic ro). Toate se desfasoara in acelasi cerc vicios (preparare, punerea în opera, verificare, laborator, etc.) Sunt multe de povestit ….
Exact asta a zis viceprimarul . Că drumurile sunt îmbătrânite. Mai citește o data textul sa te lămurești .
Domnule nu lua apărarea unor oameni care din pozițiile lor nu au făcut nimic. De asta suntem in urma cu toate si din păcate e anul 2017. A spus ca e îmbătrânita, dar asta nu e o scuza, aceeași placa an de an. Pe mine unul nu are cum sa ma lămurească pentru ca el nu reprezinta domeniul meu. Stimabile ati văzut vreun plan de reabilitare al străzilor care sa fie respectat și anual împrospătat? De ex. Bdl Decebal și Andrei Mureșanu se reabilitează de cel puțin 4-5 ani.
Au schimbat reteaua de gaz langa policlinica si exact langa trecerea de pietoni au lasat neasfaltata o portiune de vreo 4 m… nimeni nu face nimic iar smecherii nu sunt trasi la raspundere…. incompetenta se vede si la bistrita….RUSINE INCOMPETENTILOR SI DEFICIENTILOR platim taxe si astia nu isi fac treaba … nesimtiti
https://www.youtube.com/watch?v=hMdOMRZVwtg
https://www.youtube.com/watch?v=Vwj6qVIklxc
https://www.youtube.com/watch?v=kZnPKOw3PwM
In bistrita curatirea strazilor inca se face cu matura si cu tiganca care ridica praful in aer…. sunt strazi unde gropile se tot maresc la fiecare ploaie si primaria doarme…. s-a facut si la noi PODUL MINCIUNI SAU PODUL LUI CRETU… o rusine de investitie a unui om care se declara inginer, un inginer fara viziune nu se poate numii inginer, cu tot respectul tovarase Cretu dar asta e
Da ce tot il promovati? Ii pregatiti de pe acum scaunul de primar? Nu vedeti ca e palaria prea mare?
Cred ca tu ai paranoia și faci scenarii ! Sau poate vrei la primarie si îți cam stă în cale domnul viceprimar ?!
Până la alegeri mai este omule , deocamdată Ovidiu Crețu este primarul ales.
Când vine vremea, pune-te pe o lista și vezi atunci cine te votează…
Cu jignirile sub anonimat le ai , sa vedem ce ai făcut sau ce ști face !
…ce stim face?
SA PLATIM IMPOZITE…asta stim face!!!
nu e destul?
Nu zau. Se apropie campania electorala . Un alt urmas.
Nu va convine de dansul , cu siguranta o sa aveti pe cine vota …doar ca o sa fie singurul care va merita sa fie primar.
Iza, vezi ca ti se arde priza… de atata linguseala.
Nu numai strazile vechi sunt asa. Cele noi dupa 3,4 ani au crapat, au fisuri mari. Au tinut cat garantia lor. Atata timp cat s a lucrat la ele nu a trecut nimeni de la primarie sa vada calitatea lucrarilor. Toate sunt crapate trotusrela lasate, jalnic.
Si daca il promoveaza , foarte bine. Macar el nu ne vorbeste de drumurile din Ungaria si aceste informatii sunt informatii de interes public.Cu totii suntem interesati de astfel de lucruri.
Parerea mea este că ne merităm soarta! Bine că bistrițenii l-au ales iar pe Crețu chiar dacă au fost avertizați ce fel de om este. Și-a continuat proiectele S. F. pe banii noștrii, ne-a împovărat pe la bănci fără să-i pese, ne va arunca praf în ochi cu alte ”cârpeli” la drumuri, ca să ne spună ”Sâc, fac ce vor mușchii mei”. Chiar nu este în acest oraș un om de nădejde, care să vrea ceva pentru comunitate? Apare mai nou acest viceprimar care este făcut din același ”aluat”, mai proasăt dar cu aceleași metehne. Mereu m-am întrebat de ce se plâng cei care ajung la putere că este de foarte greu. Cine îi mână să se înhame dacă știu că este greu? Cât de greu e să rozi ”ciolanul”, dar căt de gustos, sățios și bun este ce mai găsești pe el, iar măduva…..! Aveți grijă bistrițeni cui veți da ”ciolanul” la următoarele alegeri! Unul căruia să nu-i mai placă ciolanul, un vegetarian, un raw vegan.
Dl.viceprimar vă rog să vă plimbați prin orașul Bistrița ziua dar și seara,dar nu cu mașina ci pe picioare și să vedeți dacă vă place, faceți domnule dacă tot sunteți într-o funcție cu putere, ceva pentru comunitatea în care trăiți, puneți la muncă pe cei care trebuie să facă ceva, cum amânați peste 2 luni vom vedea ce? aceleași gropi. Lăsați străinătatea, reveniți cu picioarele pe pământ și face ceva concret, nu pierdeți vremea prin ședințe interminabile, ieșiti pe teren ,implicați – vă……
în doua luni ?!?
pai amarâtul asta de oras ar trebui sa fie cârpit în maxim doua saptamâni.
în doua luni chinezii construiesc jumate de oras ca Bistrita.
CRISTIAN NICOLAE poate sa devina un altfel de Primar. Daca invata din greselile lui Cretu si nu le repeta este bine pt. el. Daca se departeaza de aroganta si nu o foloseste , cu siguranta in 2020 il vad Primar. Vad ca nu l-a faultat nimeni in aceste comentarii si asta este un semn incurajator pt. dansul. Din cate il cunosc eu, cred ca este un tanar ambitios si facut din altfel de ALUAT. SUCCES CRISTI NICOLAE !
La ce personal au prin Primarie-PCR (pile,relatii,cunostinte) ce lucrari de calitate doriti? Iar sefii lor, Primar si Viceprimari se pricep la toate si la nimic, povesti de amagit pe fraierii de contribuabili, care i-au mai si votat !
Care este termenul de garantie al acestor lucrari executate de mantuiala? Cine plateste pentru calitatea necorespunzatoare a acestor lucrari? Pai tot fraierul de contribuabil!
De ce ,pentru ca totul s-a politizat si au ajuns toti neprofesionistii si smecherii sa lucreze la bugetari si sa ne sfideze prin aroganta si prostie.
Rabdati si radeti de cei care inca mai protesteaza ,doar asta va place,asta aveti!!!
„Anul trecut am folosit până la această dată…”
Ca cand ati folosit domnu vice?
„…am pus de opt ori mai multă mixtură în gropi”.
Ati pus ca sa sugeti bani de 8 ori mai multi ca doar nu au fost gropi de 8 ori mai mari.
„Am găsit cu 800 de lei/tonă până în ianuarie, iar de atunci am cumpărat cu 1800 de lei/tonă…”
Poi vezi, exact ce ziceam mai inainte. Ati cumparat mai scum ca sa puteti suge mai mult.
Nu credeam că are dușmani domnul Vice , că e om pașnic și de ajutor… Măi măi , răutatea e mare pe lumea asta ! Poți sa fii cinstit, poți sa fii bine intenționat , gunoaiele sar sa te atace fără rusine !
nu are dusmani…sigur!
cetatenii platesc impozite si au pretentii …macar la drumuri!
in ceea ce priveste gunoaile…in ghilimele…pot spune ca sunt cele….care nu au fost vazute de garda de mediu!!!!
garda de mediu nu si-a facut si nu-si va face niciodata datoria pentru ca orasul e mic, prieteni multi si interesele sunt mari!
Dupa logica ta ar trebui sa pastem vacile pe trotuare ca sa avem aer curat.