Actualitate

Sus paharul! Bătălia aromelor, la Castelul Teleki din Posmuș

La Castelul Teleki din Posmuș are loc ”Balkan International Wine Competition”, un important concurs de vinuri la nivel european, la care participă numeroși specialiști în domeniu din mai multe țări.

Peste 1.000 de vinuri remarcabile din România, Bulgaria, Macedonia de Nord, Grecia, Serbia, Turcia, Albania, Moldova, Ungaria au intrat în bătălia aromelor, cele mai bune urmând să fie medaliate în urma jurizărilor făcute de 20 de specialiști veniți din Balcani, dar și din Olanda, Polonia, Danemarca sau Italia. 

Circa 300 de vinuri românești aduse de zeci de crame au intrat în acest univers al excelenței vinurilor la care sunt prezenți patru mari specialiști Masters of Wine, din Anglia, SUA, Elveția și Germania, vinificatori și jurnaliști specializați.

Această competiție a pasiunii, expertizei și calității este una cu circuit închis, pentru ca jurizarea să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Sistemul de jurizare este pe model australian, prin care vinului i se dau șansele reale, în sensul în care fiecare jurat are în față toată seria de vinuri, pentru a putea face comparație la degustări.

Foto-Video: Facebook BIWC

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS