Social

Sute de angajați MAI acționează în județ cu ocazia minivacanței

700 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, transporturi, arme, explozivi și substanțe periculoase și acțiuni speciale vor acționa în perioada 1-5 iunie în Bistrița-Năsăud.

Pentru minivacanța de Ziua Copilului și Rusalii, la nivelul IPJ s-a dispus suplimentarea efectivelor prezente în teren, astfel că, pe parcursul celor cinci zile, 700 de polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, transporturi și arme, explozivi și substanțe periculoase vor fi în teren, iar în situații deosebite luptătorii de la Acțiuni Speciale sunt pregătiți să intervină. Totodată, au fost dispuse măsuri suplimentare de prevenție, desfășurate de polițiștii de la ordine publică, mai ales în zonele de agrement din județ, parcuri și stațiuni turistice frecventate de cei mici, dar și la evenimentele organizate în contextul zilei de 1 Iunie.

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor, peste 130 de polițiști vor monitoriza circulația, mai ales pe rutele care converg către stațiunile turistice. Zilnic, polițiștii rutieri vor acționa pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor interzise, iar în misiunile desfășurate vor fi folosite aparatele drugtest și etilotest pentru prinderea celor care sunt un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Totodată, pentru prevenirea unor evenimente grave, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, vor fi folosite aparatele radar.

Jandarmii se vor afla în mijlocul cetăţenilor pentru a asigura măsurile de ordine publică. Jandarmii vor acționa în apropierea lăcașurilor de cult, zone de agrement, locuri de picnic, precum și manifestările cultural-artistice, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică. Totodată, în această perioadă vor fi constituite subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea. Jandarmii din Rodna, Piatra Fântânele și Colibița vor fi prezenți în zona montană și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turiștilor, precum și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.

Peste 120 de pompieri bistrițeni vor fi la datorie și pregătiți să intervină în orice situație de urgență. Ei vor fi mobilizați pentru a face față tuturor provocărilor, indiferent dacă este vorba de stingerea incendiilor, accidente rutiere, asistență medicală calificată sau salvarea persoanelor și animalelor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.