Social

Tabără etnografică a studenţilor ortodocşi din Cluj-Napoca în satul Ciosa din Munţii Bârgăului

Un număr de 60 de studenţi clujeni care fac parte din Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români Cluj participă zilele acestea la o tabără etnografică în satul Ciosa. Tabăra a început luni şi ţine până în 11 august.

Cei 60 de tineri participanţi au parte de un program duhovnicesc. Acesta va include participarea la sfintele slujbe şi cateheze susţinute de părintele Ciprian Negreanu. Studenţii vor avea parte şi de ateliere zilnice şi drumeţii. Ei vor învăţa să facă metaniere, să sculpteze în lemn sau vor putea sta de vorba cu sătenii despre traditiile locale, a precizat coordonatorul activităţii, Oana Băilă pentru radio Renaşterea.

„Vom avea un program liturgic, cu Sfântă Liturghie în fiecare zi şi Vecernie. Vor exista şi ateliere, printre care: atelier de litografii, imagini de icoane lipite pe lemn, atelier de metaniere şi cruciuliţe împletite din aţă, atelier de cioplituri în lemn şi atelier de toacă. Ceea ce va fi mai deosebit pentru această tabără este că ne dorim o tabără cu specific etnografic. Pentru că zona este minunată, am dori să descoperim şi tradiţiile care se mai păstrează acolo şi dorim să ne întâlnim în diferite zile cu sătenii locului şi să-i întrebăm mai multe despre viaţa lor, despre obiceiurile care se mai păstrează şi despre portul popular”, a spus ea.

Studenţii clujeni împreună cu membrii ASCOR vor participa în data de 6 august, de sărbătoarea Schimbarea la Faţă la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Piatra Fântânele.

 foto: basilica.ro

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS