Social

Tabăra militară de vară, la final (FOTO)

Timp de o săptămână, la Centrul de Agrement din staţiunea Sângeorz-Băi 100 de copii din mai multe judeţe au parcurs alături de militari şi instructori un program complex, din care temele de instrucție de front, lecţiile de acordare a primului ajutor, tehnicile de autoapărare, dar şi temele de supraviețuire în condiţii de izolare au fost nelipsite. În completarea activităţilor dinamice din fiecare zi, tinerii au primit informații referitoare la istoria și geografia zonei, cu referire la tradițiile de luptă ale Armatei României.

Cu ajutorul militarilor Brigăzii 81 Mecanizată prezenţi în tabără, a instructorilor şi voluntarilor, tinerii au învăţat să-și pregătească adăposturi improvizate, să-și procure alimentele şi să filtreze apa prin diferite metode, să aprindă diferite tipuri de focuri şi să înveţe mai multe despre traiul în condiții de izolare.

Nu au lipsit drumeţiile şi trasee aplicative care reprezintă punctul de atracţie principal al taberei, unde, cu ajutorul hărţii şi busolei „micii cercetaşi” au exersat orientarea într-un teren necunoscut, folosind elemente de topografie militară.

”În timp ce militarii Brigăzii 81 Mecanizată raportează astăzi „misiune îndeplinită”, 100 de tineri din toată ţara şi-au dezvoltat abilităţile de viaţă, adaptarea la diferite situaţii, lucrul în echipă, au învăţat mai multe despre disciplină, respect şi onoare”, menționează Brigada 81 Mecanizată.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS