Tabăra militară de vară, la final (FOTO)

Holistic

Timp de o săptămână, la Centrul de Agrement din staţiunea Sângeorz-Băi 100 de copii din mai multe judeţe au parcurs alături de militari şi instructori un program complex, din care temele de instrucție de front, lecţiile de acordare a primului ajutor, tehnicile de autoapărare, dar şi temele de supraviețuire în condiţii de izolare au fost nelipsite. În completarea activităţilor dinamice din fiecare zi, tinerii au primit informații referitoare la istoria și geografia zonei, cu referire la tradițiile de luptă ale Armatei României.

Cu ajutorul militarilor Brigăzii 81 Mecanizată prezenţi în tabără, a instructorilor şi voluntarilor, tinerii au învăţat să-și pregătească adăposturi improvizate, să-și procure alimentele şi să filtreze apa prin diferite metode, să aprindă diferite tipuri de focuri şi să înveţe mai multe despre traiul în condiții de izolare.

Nu au lipsit drumeţiile şi trasee aplicative care reprezintă punctul de atracţie principal al taberei, unde, cu ajutorul hărţii şi busolei „micii cercetaşi” au exersat orientarea într-un teren necunoscut, folosind elemente de topografie militară.

”În timp ce militarii Brigăzii 81 Mecanizată raportează astăzi „misiune îndeplinită”, 100 de tineri din toată ţara şi-au dezvoltat abilităţile de viaţă, adaptarea la diferite situaţii, lucrul în echipă, au învăţat mai multe despre disciplină, respect şi onoare”, menționează Brigada 81 Mecanizată.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.