Actualitate

Tabere de supravieţuire, de grădinărit şi de apicultură la Ermitaj Malin

Odată cu venirea primăverii ferma Ermitaj Malin, condusă de belgianul Philippe Coupe, îşi deschide porţile pentru cei care doresc să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii şi să facă puţină mişcare.

Din calendarul activităţilor pe 2012 nu lipsesc taberele de supravieţuire, de grădinărit, de apicultură sau de construcţii eco, workshop-urile creative, plimbările cu măgăruşii, jocurile în aer liber, activităţile distractive pentru copii.

Printre evenimente se numără:

Şantier de primăvară (17-20 aprilie)

Amenajarea unui spaţiu pentru copii, a grădinii Mandala, lucrări de întreţinere la cortul indian (instalare pânză exterioară şi interioară, decorare), construirea unui dig pentru baltă, consolidarea gropii de recoltare a apei de ploaie.

Şantier cu voluntari – gazdele asigură cazare şi masă

Ziua porţilor deschise (21 aprilie)

Prezentarea proiectului pe termen lung (o fermă pedagogic în permacultură), prezentarea programului 2012, oferta de activităţi, vizitarea spaţiilor.

Tabără de grădinărit în permacultură cu Florin Baci (23-28 aprilie)

Workshop practic de gradinarit bio: cum se concepe o grădina bio, ce fel de sol există, cum se realizează straturi ridicate, îngrăşământul verde, asocierea de plante, etc.

Sâmbăta copiilor (5 şi 19 mai, 2 şi 16 iunie, 4 şi 18 august, 13 octombrie)

Tabăra eco de construcţie din pământ cu Ileana Mavrodin (16-30 iunie)

Iniţiere în construcţiile cu pământ şi paie

Week-end apicultură bio (30 iunie-1 iulie)

De ce apicultură bio? Ce diferenţe sunt între stupi? De ce dispar albinele?

Tabăra Qigong cu instructorul Maria Moisei (2-7 iulie)

Qigong este un sistem chinezesc antic de cultivare a sănătăţii, vitalităţii şi longevităţii, cât şi de evoluţie spirituală. Qigong oferă o cale de autocultivare ce presupune armonia între toate nivelurile fiinţei umane (fizic, psihic şi spiritual), armonia cu natura şi progresul constant şi natural.

 Tabăra ”Să descoperim natura cu măgari” (9-14 iulie)

Tabăra, dedicată tinerilor de 12-16 ani, va fi coordonată de Ilie Hoza, învăţător la Anieş, ornitolog şi bun cunoscător al plantelor medicinale. Cuprinde observaţia, identificarea plantelor şi animalelor, worskhop-uri creative, bucătărie vegetariană şi cu plante sălbatice, grădinărit bio, excursie de 2 zile cu cort şi măgari.

Tabăra ”Construieşte singur, ecologic” cu Philippe Coupe (23-28 iulie)

Recuperare, reutilizare, reciclare – Pentru tineri care iubesc să construiască ceva din nimic. Cum se reciclează inventiv sticle de plastic, cauciucuri de maşină, cartonul. O săptămână în care ”ucenicii” vor învăţa să facă un cuptor solar, să folosească materiale reciclabile, să ridice un zid din sticle.

Tabăra eco construcţie cu pământ, cu Jeremie D’Huyvetter (27-31 august)

Construirea unei căsuţe pe deal, lângă fântână

Curs de permacultură, ediţia a 3-a, cu Pascal Depienne (1-14 septembrie)

Coordonat de Pascal Depienne, fondatorul Asociaţiei Franceze de Permacultură

Tabăra de supravieţuire în pădure, coordonată de Jonathan Czodor (decembrie)

Pentru prima dată în Romania, Jonathan Czodor, născut în Siberia, trăieşte acum în Franţa şi organizează tabere de supravieţuire, în special în Rusia şi Norvegia.

Ce este Ermitaj Malin

Philippe Coupe, cetăţean belgian stabilit de mai mulţi ani în România, a renovat la Malin, un sat situat la 10 km de Beclean, o gospodărie retrasă într-o vale înconjurată de dealuri împădurite şi păşuni, pe care a denumit-o Ermitaj Malin.

”Trăim aproape de natură şi dorim să fim independenţi din punct de vedere alimentar şi energetic. Folosim apa din izvoarele proprii, facem foc cu lemne uscate din pădure, avem o gradină fără îngrăşăminte chimice, colectăm apa de ploaie şi avem în proiect un bazin pentru purificarea apelor uzate. Avem şapte măgaruşi cu care organizăm excursii şi drumeţii pe trasee locale. În prezent dispunem de o capacitate de cazare de 22 de persoane. De asemenea, avem un loc de camping  pentru circa 20 de persoane. Pentru cei care caută un mod deosebit de a trăi în mijlocul naturii am pregătit un cort indian-tepee şi o platformă de 15 mp într-un copac”, îşi prezintă Coupe gospodăria orientată spre ecologie.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.