Cultură

”Taina Întrupării – colind și cuvânt”, eveniment de excepție care va avea loc sâmbătă, la Bistrița

Preot prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, și pastor lect. univ. dr. Ioan Szasz, prorector al Institutului Teologic Penticostal București, vin la Bistrița să vorbească despre Taina Întrupării, într-o seară specială în care cuvântul și colindul se vor îmbina armonios.

Evenimentul ”Taina Întrupării – colind și cuvânt” va avea loc în 16 decembrie, începând cu ora 17.00, la Centrul Cultural Dacia din Bistrița, fiind organizat de Asociația oamenilor de afaceri APA ca dar oferit comunității în preajma sărbătorilor.

Cei doi distinși profesori vor intra într-o dezbatere plină de învățături, iar artiști de prestigiu din Germania și Cluj-Napoca vor întreține atmosfera de sărbătoare.

Din Germania vine basul Beniamin Pop, care a absolvit studiile de licență și masterat ale Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima”, la clasa de canto a lui Marius Vlad Budoiu.

În timpul studiilor a făcut parte din Corul Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, apoi a fost solist al Operei Naționale Române din Cluj. Din 2016 locuiește în Germania, unde a fost membru al studioului de operă al Deutsche Oper am Rhein, din Düsseldorf și Duisburg. Aici a avut oportunitatea să își perfecționeze arta în cadrul cursurilor de măiestrie sub îndrumarea unor personalități muzicale de renume internațional, precum: Linda Watson, Peter Seiffert, Helen Donath, Bo Skovhus, David Syrus și alții. După absolvirea studioului de operă a devenit membru al ansamblului de soliști.

Tânărul bas a acumulat în scurt timp un repertoriu vast, principalele roluri interpretate fiind:

• Colline (Boema)
• Figaro (Nunta lui Figaro)
• Leporello (Don Giovanni)
• Der Landgraf (Tannhäuser)

Rolul Der Landgraf i-a adus și o menționare în prestigioasa revista germană de operă „Das Opernglas”, care îl descrie ca fiind un tânăr bas excepțional, cu o carieră în ascensiune”, a anunțat Filarmonica de Stat Transilvania.

De la Cluj-Napoca vin Cătălin și Ramona Lup. Cătălin este șef partidă la instrumentul fagot în cadrul Filarmonicii de Stat Transilvania. Ramona, pe lângă cariera muzicală, are și carieră artistică în pictură. Locuiesc în Cluj, sunt căsătoriți de 18 ani și au doi copii.Închinarea și muzica de calitate, pe care Cătălin și Ramona Lup le prezintă înaintea poporului român și înaintea lui Dumnezeu, se realizează cu multe sacrificii atât pe plan profesional cât și pe plan personal.

La finalul serii, toți participanții vor avea ocazia să cânte împreună colinde tradiționale.

Întrucât locurile sunt limitate, înscrierile pentru acces în sală se fac accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefQ51k1EoUHmaRFPeswJ2iaOcesxBobDyEakVJ8cZC_baC7g/viewform sau la telefon 0740019424.

Comunitatea oamenilor de afaceri creștini uniți în cadrul Asociației APA își propune ca, prin tot ceea ce face, să promoveze:

⭐ participarea și încurajarea la dezvoltarea societății
⭐ facilitarea accesului la educația formală și informală
⭐ ucenicia, mentorarea tuturor celor care își doresc să trăiască o viață relevantă
⭐ cultura excelenței, colaborării, dialogului și respectului
⭐ generozitatea, contribuția, iubirea față de aproapele.

Organizator: dr. Cristina Ionela Toadere, președinte Asociația APA

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.