Unul dintre TIR-urile sosite în România în decembrie 2017 cu ocazia celei de-a 15-a ediții a operațiunii ”Camionul de Crăciun”, organizată de Asociația Tășuleasa Social și Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., a ajuns în Raionul Glodeni din Republica Moldova. 1.200 de cadouri au fost împărțite la tot atâția copii din raionul înfrățit cu județul Bistrița-Năsăud.
”Camionul de Crăciun”, extraordinarul proiect al Tășuleasa Social a ajuns în Republica Moldova! Tășuleasa Social este un mare câștig și un motiv de mândrie pentru județul Bistrița-Năsăud și mă bucur că începând de astăzi aceasta a început să activeze și pe teritoriul Republicii Moldova, la partenerii noștri din Raionul Glodeni. Datorită sufletelor mari ale copiilor din Germania, al efortului extraordinar al voluntarilor Tășuleasa Social și al partenerilor lor germani de la Die Johanniter-Unfall-Hilfe e.V, 1.200 de copilași din clasa a I-a și a II-a din tot Raionul Glodeni au primit astăzi niște cadouri minunate. M-am simțit extraordinar în calitate de voluntar Tășuleasa Social și nu cred că există sentiment mai frumos pe lumea asta, decât cel de a împărți și de a primi bucurie. Îi mulțumesc lui Alin Uhlmann Ușeriu pentru această șansă minunată și aștept cu nerăbdare următorul eveniment”, a menționat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.
În decembrie 2017 fost cea mai mare operațiune ”Camionul de Crăciun” de până acum. 25.191 de copii din cinci județe (10.197 din Bistrița-Năsăud) au primit cadouri din ”Camionul de Crăciun” în 28 și 29 decembrie. Scopul acestei acţiuni începute acum 15 ani și care implică mii de voluntari, camioane, aventură, zâmbete şi lacrimi este bucuria directă oferită din partea unui copil german unui copil român.
În fiecare an, înainte de Crăciun, copiii cuminţi din Germania îl ajută pe Moş Crăciun să pregătească darurile pentru copiii cuminţi aflaţi la kilometri distanţă, în Romania, cadouri donate de asociaţii non-guvernamentale, şcoli, biserici şi supermarketuri. Zeci de şoferi de camioane conduc mii de kilometri pentru a duce cadourile la copiii care le aşteaptă. Şoferii conduc prin întreaga Germanie până în Ajun pentru a colecta cadourile. Apoi, în dimineaţa celei de-a doua zile de Crăciun, se întâlnesc, îşi iau rămas bun de la familii şi pornesc în călătoria lor magică.
Adaugă comentariu