Actualitate

Teatrul de vară dispare de pe pietonal după Paști

Cortul de evenimente al municipalității, Teatrul de vară așa cum a fost numit, este dezafectat în acest zile, urmând să fie demontat și îndepărtat din centrul istoric, în zonă urmând să fie create locuri de parcare.

”Nu cred că vom reuși să-l luăm de acolo până de Paști, sunt mai multe lucrări de făcut, dar el se dezafectează. Cortul va fi demontat în perioada următoare”, a spus primarul Ovidiu Crețu la ședința Consiliului Local.

El a precizat că unele ghirlande pentru sărbătorile de iarnă se pot da jos, însă altele nu, deoarece s-ar distruge și ar fi nevoie an de an de cumpărarea unora noi: ”Prin urmare, o parte din ornamente rămân pe stâlpi”.

Cortul va sta într-un depozit și va fi montat sporadic, cu ocazia unor târguri precum cele ale Camerei de Comerț. Pavilionul a fost montat în centrul oraşului în martie 2012 şi a costat circa 20.000 de euro, suprafaţa fiind extinsă ulterior. Din vara lui 2013 a purtat numele ”Teatrul de vară”. La finalul anului trecut, cortul nu a putut fi folosit deoarece nu îndeplinea normele de securitate la incendiu, însă problemele au fost apoi remediate.

”Eu am spus că acest cort putea să stea până când amenajăm Piața Centrală, care va dura doi-trei ani. Foarte multe lume a spus că nu e bine. Va fi o parcare acolo. S-ar putea ca el să fie instalat pe o perioadă de o săptămână, spre exemplu. Camera de Comerț ne-a solicitat deja pentru un târg la vară să îl instalăm. Sigur că da. Târgurile în general sunt în centru, când le-am spus că s-ar putea muta înapoi la Sala Polivalentă au spus că nu mai vine niciunul dintre cei care au venit la târg în centru și au găsit un vad foarte bun. Cortul nu este un elemnnt definitiv, este o soluție de compromis pe o anumită perioadă, ca să aduci viața în centrul istoric. Nu e normal ca aici să fie un muzeu, ci oameni, prin activitate comercială sau alte activități. Sigur, nu poți ține un cort definitiv, noi l-am folosit pentru că nu am avut sala de spectacole de la Palatul Culturii. Îl depozităm undeva, nu îl instalăm, nu avem soluție chiar dacă au fost câteva solicitări. Nu îl putem duce într-o zonă industrială, ca să se întâmple ce acolo”, a explicat nu de mult Ovidiu Crețu.

5 comentarii

  • Exact prin această declarație și prin această abordare primarul încă în funcție, Ovidiu Teodor Crețu recunoaște că administrația condusă de domnia sa nu numai că nu a facut nimic pentru ca activitatea socio-economico-culturală a Bistriței să se extindă, dar chiar a făcut tot posibilul ca viața și activitatea Bistriței să rămână, cel mult, la stadiul de la 1900. Pentru Ovidiu Teodor Crețu în afara Centrului Istoric Bistrița numai are nimic interesant, practic în viziunea domniei sale Bisrița nu există, doar un Centru de câteva case pe jumate reabilitate și o Biserică Evanghelică care a devenit un mega-simbol mai presus de orice… Ca să nu mai vorbesc de faptul că în timpul administrației Crețu am reușit să transformăm și memoria acelor sași, care au construit vechea cetate a Bistriței și au locuit sute de ani aici, în ceva penibil și enervant prin repetarea și raportarea obsesivă la acei oameni, la obiceiurile lor la realizările lor și în general la tot ce înseamnă istoria locală și asta doar pentru că inginerul Crețu crede că devine cult dacă repetă niște versuri…

  • Ar fi bine ca acel cort să nu mai apară ca un dinozaur de plastic într-o zonă istorică, căreia iar face un mare deserviciu. Dacă cei de la Camera de Comerț vor să organizeze târguri, nu este plauzibilă scuza pe care au găsit-o. Nu distanţa sau vadul sunt de vină fiindcă, dacă cineva vrea să vadă, să cumpere, poate merge la polivalentă care se află la azvârlitură de băţ. Nu mai vrem second-hand, târg de purici în centrul istoric al Bistriţei. Mai mult respect pentru valorile culturale moştenite! Puneţi în valoare Sugăletele, casele vechi cu arhitectura remarcabilă, acest minunat careu istoric. Domnule Creţu, jos cu cortul şi să nu-l mai vedem, că ne-a zgâriat retina atâţia ani!

  • cretule, ia-l de acolo si du-l la tine in gradina.
    ti-l fac bistritenii cadou, un kitsch fix pe masura culturii de care dai tu dovada.

  • Cel mai mult rău făcut Bisericii o fac preoții, atunci când se cred superiori, deținătorii adevărului suprem și mai presus chiar decât Dumnezeu…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.