”Partenerii noștri de la TeraPlast ne-au susținut încă de la începuturile acestui proiect, când aproape nimeni cu credea în el. Au mers atât de departe, încât au ajuns la cercul polar înfrigurat, pentru a-l susține pe Tibi în cursa lui emblematică. Acum, ei contribuie cu încă 25 de kilometri la drumul care unește. O parte din aceștia vor fi folosiți pentru includerea orașului Bistrița la magistrala Via Transilvanica. Vă mulțumim pentru susținere, TeraPlast! Sperăm să mergem la drum împreună cât mai mult timp de acum încolo”, este mesajul Asociației Tășuleasa Social.
Via Transilvanica, drumul pornit din Bistrița-Năsăud care unește țara, a fost inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiind singurul proiect al societății civile menționat nominal în varianta făcută deja publică de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Suma solicitată de Asociația Tășuleasa Social este de 42 de milioane de euro, bani cu care vrea să pună macadam, să facă puncte de respiro și case de oaspeți.
Via Transilvanica – ”Drumul care unește” este un proiect născut în 2018, de Centenar. Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze și să documenteze un traseu de aproape 1.000 de km care va străbate România trecând de la Nord la Sud. Când va fi gata în totalitate, Via Transilvanica va porni de la Drobeta Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.
Primii 140 km au fost marcați pe raza județului Bistrița-Năsăud, unde traseul trece prin comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor şi prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului.
faceti carari ca sa aiba unde lasa gunoaiele rumanii
Vax albina si via asta……..cineva papa niste bani.