Containerele semiîngropate se vor realiza prin rotoformare, în Fabrica de poliolefine, pusa în funcţiune in anul 2009, în Parcul Industrial Teraplast de la Sărăţel. Investiţiile pentru lansarea în productie a containerelor semiîngropate din PE s-au limitat la achiziţia de matriţe, aproximativ 40.000 de euro.
Potrivit managerului general Ştefan Bucătaru, dezvoltarea sistemelor integrate de management al deşeurilor şi extinderea infrastructurii în domeniu va beneficia de finanţări de peste 1 mld. de euro din partea Uniunii Europene prin POS Mediu, astfel că aceste noi produse au fost dezvoltate pentru a răspunde unei nevoi actuale a pieţei interne.
« Suntem în acest moment singurul producător din România, iar avantajul nostru competitiv constă în abilitatea de a oferi produse similare importurilor, în termeni de calitate şi de performanţă, însă adaptate la condiţiile comerciale interne, pe fondul unui cost de transport considerabil redus”, a declarat Bucătaru.
Potrivit sursei citate, containerele semiîngropate Teraplast vor fi disponibile în trei mărimi: 1.200 litri, 3.000 litri şi 5.000 litri. În prezent compania dispune de o capacitate de producţie de aproximativ 15 repere/zi, cu posibilitatea de extindere în funcţie de cererea din piaţă. Acestea permit stocarea unui volum mai mare de deşeuri pe o zonă supraterană mai mică, în condiţiile în care 2/3 din înălţimea acestor containere se află sub pământ.
Compania Teraplast a realizat deja o staţie de colectare selectivă a deşeurilor în cadrul unui proiect pilot desfăşurat în parteneriat cu Primăria din Bistriţa. În acest proiect au fost montate patru containere de 3.000 l care vor colecta sticlă, hartie, ambalaje din plastic şi deşeuri uscate.
1 comentariu