Actualitate Recomandări

TeraPlast vrea să înfiinţeze o companie în Ungaria, principala piaţă de export a Grupului

Consiliul de Administraţie al TeraPlast SA a anunțat că a aprobat constituirea de către societatea TeraPlast, în calitate de asociat unic, a unei societăţi cu răspundere limitată în Ungaria, în localitatea in Berettyóújfalu, județul Hajdú-Bihar, cu un capital social total de 3.000.000 de forinţi.

Noua societate va mări amprenta regională a grupului şi va reprezenta o bază logistică pentru acoperirea eficientă a pieţei locale, precizează compania, care menționează că Ungaria a devenit principala piaţă de export a Grupului TeraPlast, depăşind Germania, iar această evoluţie impune adaptarea activităţii de distribuţie.

”Exporturile au continuat sa crească în cadrul afacerilor Grupului, atât ca valoare, cât şi ca pondere, iar după primele opt luni ale anului au atins nivelul de 18 milioane de lei, comparativ cu 7 milioane de lei în acelaşi interval din anul precedent. Susţinem această activitate externă prin deschiderea unui depozit în Ungaria, un centru care ne va permite să administrăm mai bine şi să răspundem eficient cererii de pe această piaţă dinamică”, spune László Vajda, Director Dezvoltare.

Grupul a mai deţinut un depozit în Ungaria, specializat în distribuţia de profile de tâmplărie. Facilitatea respectivă a făcut parte din tranzacţia de vânzare a liniei de business Profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group în 2021.

”Grupul TeraPlast rămâne dedicat strategiei sale de consolidare a business-urilor existente şi de explorare a oportunităţilor de extindere şi dezvoltare chiar şi într-un context macroeconomic cu multe provocări şi incertitudini cum este cel actual”, afirmă Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.