Municipalitatea vrea să treacă în domeniul public al statului şi în administrarea Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud un teren aflat pe str. Grănicerilor, în vederea construirii unui centru integrat de servicii publice comunitare.
Ministerul Afacerilor Interne, prin Prefctură, a solicitat Primăriei Bistrița punerea la dispoziție a unui teren care să corespundă din punct de vedere al accesibilităţii şi al utilităţilor cu cerinţele unui centru integrat de servicii publice comunitare. ”Instituţia motivează această solicitare prin prisma furnizării unor servicii publice la nivel european, care să poată oferi un cadru unic, modern, orientat spre cetăţean în ceea ce priveşte serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, a celor pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, serviciile municipale şi judeţene de evidenţă a populaţiei cu bazele de date aferente, serviciul pentru imigrări, serviciul cazier judiciar şi biroul de achitare taxe”, se arată în proiectul care va fi suspus aprobării în ședința Consiliului Local Bistrița din 20 decembrie.
În acest sens a fost identificată o suprafaţă de 2.640 mp teren situată în capătul străzii Grănicerilor, care în prezent are destinaţia de parcare publică și cfare va fi declarat ca bun de interes public naţional, în vederea construirii centrului integrat de servicii publice comunitare.
Terenul este cuprins în subzonă de spaţii verzi cu acces limitat, iar pentru autorizarea executării lucrărilor este necesară elaborarea şi aprobarea unei documentaţii de urbanism modificatoare, conform prevederilor legale în vigoare.
Având în vedere că suprafaţa terenului aferent parcării este de aproximativ 5.000 mp, în inventarul bunurilor aparţinând domeniului public figurând doar suprafaţa afectată exclusiv de locurile de parcare, respectiv 2.640 mp, este necesară întocmirea unei documentaţii cadastrale în vederea identificării şi înscrierii în evidenţele de carte funciară a acestei suprafeţe, cu respectarea limitelor necesare acceselor atât către podul peste râu, cât şi către zona comercială amenajată în Calea Moldovei.
Municipalitatea propune ca în situaţia în care în termen de trei ani de la data intrării în vigoare a hotărârii nu se obţine autorizaţia de construire aferentă imobilului construcţie sau nu se păstrează destinaţia acestuia terenul să revină de drept în domeniul public al municipiului Bistriţa şi administrarea Consiliului Local.
Foarte bine ! Oricum parcarea/poligonul de acolo îl foloseau cocalarii cu BMW-uri vechi pentru „cerculețe”
Propun prelungirea termenului de acordare a AUTORIZATIEI la peste10 ani ca in cazul meu. Daca nici atunci nu se construieste sa fie facut un lac pt. agrement si pescuit.