Sport

Terenul de sport pe care administrația Crețu îl voia transformat în parcare ar putea deveni …

Terenul de sport de lângă blocul 37 de pe Bulevardul Decebal – pe care administrația Ovidiu Crețu îl voia transformat în parcare – poate fi modernizat cu 200.000 de lei, bani de la bugetul local, o inițiativă cetățeanească depusă în cadrul sesiunii de bugetare participativă.

Potrivit proiectului, se propune îngrădirea acestui teren cu un gard corespunzător cu plasa la o înălțime minima de 4 metri – montarea a două coșuri de baschet noi dotate cu sistem de iluminat deasupra fiecărui coș, refacerea postamentului pe întreg terenul cu un nou strat uniform din asfalt, acril, cauciuc modular sau tartan și marcarea corespunzătoare a întregului teren.

De asemenea, se propune crearea unui regulament de utilizare a terenului de baschet și afișarea acestuia, montarea a minim două camere de supraveghere video care să permită supravegherea terenului de baschet asigurând un mediu sigur, dar și o utilizare civilizată a acestuia, montarea unor coșuri de gunoi colorate pentru colectarea selectivă a deșeurilor și a montarea unei tribune modulare cu minim 15 locuri în proximitatea terenului de baschet pentru persoanele care doresc să asiste la meciurile de baschet.

Inițiatorii au venit cu această idee pornind de la faptul că, în prezent, terenul este neîntreținut și inutilizabil, ceea ce limitează accesul tinerilor la activități sportive în aer liber.

”Modernizarea propusă va transforma acest teren într-un spațiu funcțional și atractiv, cu multiple beneficii pentru comunitate. (…) Proiectul aduce un spațiu modern și bine echipat în mijlocul comunității, oferind tinerilor o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber și contribuind la creșterea interesului pentru sport. Modernizarea terenului va stimula activitatea sportivă, va promova un stil de viață activ și va transforma zona într-un punct de întâlnire pentru iubitorii de baschet”, îți motivează ei propunerea, anunțând că se pot implica în elaborarea proiectului, alegerea echipamentelor, a modelelor de coșuri de gunoi și în promovarea proiectului. Bugetul estimat este de  200.000 lei.

În 2023, primarul de atunci al orașului, Ovidiu Crețu, anunța că terenul pe care îl vor modernizat cetățenii acum va fi utilizat trei ore pe săptămână, duminica de la 10.00 la 13.00, ca parcare la solicitarea Bisericii Penticostale din zonă. Decizia a stârnit revoltă și proteste. În final, nu s-a mai parcat acolo, dar terenul tot nu a fost utilizat.

”Bistriţa este un oraş care de sute de ani este multietnic, multireligios şi multicultural. Trebuie să arătăm acest lucru şi acum, trebuie să arătăm înţelegere. E adevărat că autoturismul ne otrăveşte viaţa, că toate aleile, străzile, trotuarele din toată ţara şi din străinătate sunt pline de maşini, dar trebuie să acceptăm acest mod de viaţă. Nu mai putem cere credincioşilor, ca în anii 1500, să meargă pe jos zeci de kilometri ca să asiste la o slujbă. Asta se întâmpla în urmă cu 400-500 de ani”, a spus atunci primarul Ovidiu Crețu.

Etichete

4 comentarii

  • În incinta CNLR, poate la nici 500 de metri de locul unde se află acest teren, sunt mai multe terenuri de sport, inclusiv pentru practicarea baschetului.

    Nu ar fi fost rău reconfigurarea parcării, poate chiar într-o supraetajată, pe loc actualului teren de baschet.

    Că vrem sau nu vrem să vedem, în Decebal sunt foarte puțin locuri de parcare în raport cu cererea.

    12
    6
  • Intr o țară civilizată îți lași mașina mai departe de centru și sunt mijloace de transport în comun. Sau nu mergi cu mașina 100m pentru cumpărături sau să duci copii la școală. Teren de joacă nu prea există în zonă mai ales cu coșuri de baschet. Ar fi bine de văzut zonele de sport amenajate în Sibiu, Cluj două zone de sport cu „n” terenuri, Oradea, etc. Românii au în sânge ca parcarea să fie în fața magazinului, in curtea bisericii, etc nicidecum să se deplaseze pe jos 100m. Logică și …..lene

  • @Bibi Sigur că da. Când o să facă primăria parking cu barieră de acces, supraveghere video, poate chiar și paznic care să aibă grijă de mașini, ASA CUM SUNT PARKINGURILE IN TARILE CIVILIZATE, atunci ne comportam ca oamenii civilizați.

    Tot în Decebal AKA Manhattan de Bistrița (după cât e de aglomerat) am văzut că unii cetățeni și-au pus la geam camere de supraveghere, probabil care bat pe locurile de parcare unde AU ABONAMENT, NU SUNT PROPRIETARI. Poate mă opresc să mă leg la sireturi, taman pe locul lui de parcare. Are dreptu’ să mă filmeze? Nu, normal, pt. Că nu s p proprietatea lui!

    Numa’ no, asta-i România. Legile îs opționale, în general pentru proști, pentru care se și aplică doar. Pentru șmecheri, se interpretează în funcție de interese.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.