Lucrările de modernizare a Ștrandului Municipal Codrișor, începute acum aproape doi ani, unele dintre ele de proastă calitate, încă nu s-au încheiat, motiv pentru care data inaugurării a fost din nou amânată.
”Din păcate, Ștrandul Codrișor se va putea deschide, spun eu rezonabil, în 1 august. Se lucrează, nu în condițiile de calitate solicitate. Îi urmărim, mergem zilnic în șantier și le spunem ce să corecteze. Problema este că vopseaua care a fost adusă, una de bună calitate din Austria, are nevoie de trei zile însorite în care să nu cadă un strop de apă, pentru a putea fi aplicată. Acum se aplică straturile suport. Apoi, 15 zile nu putem să punem apă în bazin, de aceea termenul de 1 august spun eu că este rezonabil. Categoric ne vom îndrepta în justiție împotriva firmei, pentru că termenul de execuție a fost luna mai. Ne-au creat nu numai pagube ci și disconfort pentru cetățeni. Este vorba despre firma Record, ca să se știe. A tratat cu superficialitate această lucrare, a subcontractat anumite lucrări la firme mai mici, are dreptul legal de altfel, care nu își fac însă treaba în mod corespunzător”, a declarat primarul Ovidiu Crețu într-o conferință de presă.
Din bugetul local pe 2017, Primăria Bistrița a alocat 120.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Ștrandului Municipal Codrișor, care au început în septembrie 2015 și costă în total 4,7 milioane lei.
Conform HCL de anul trecut privind aprobarea taxelor locale pe 2017, intrarea pe zi va fi 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari. 4 lei va costa închirierea unui șezlong sau a unei umbrele.
Suma aprobată inițial pentru modernizarea Ștrandului Municipal Codrișor era de 4.177.360 lei, constructor fiind SC Record SRL, însă la o rectificare bugetară pe 2016 municipalitatea a alocat 529.000 de lei în plus pentru lucrări. ”Pe parcurs s-a constatat necesitatea unor lucrări suplimentare care nu s-au putut determina în faza de proiectare și care se datorează viciilor ascunse ale structurii de rezistență de la bazinul mare, bazinele mici și tribune”, a explicat Primăria Bistrița.
De la bugetul local pe 2016 a fost alocată suma de 3.067.000 lei pentru aceste lucrări, care prevăd acoperirea bazinului cu folie şi utilizarea de panouri solare pentru prelungirea perioadei de utilizare a bazinului pentru adulţi, cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă, plus alte facilități. În 2015 s-au realizat lucrări în valoare de 1.266.000 lei. De asemenea, a fost achiziționat, cu 28.000 de lei, un robot pentru curățarea și întreținerea bazinelor Ștrandului Codrișor.
Pe lângă acoperirea bazinului cu folie şi utilizarea de panouri solare au fost prevăzute şi alte amenajări: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.
Dupa nominalizare ministra de la MAI cu multa competenta si daruire a dat un valoros si interesant comunicat. Citez; ( In acest wikend vom avea un timp foarte calduros). Asa Carmenuta, asa te vreau ! Pai in acest caz noi vom sta in vana de acasa ca nu avem STRAND unde sa ne balacim.
nashpa situatie!!!!
Radule… pentru ce crezi ca ai fost ridicat in slavi?!?!?!
Rezolva situatia!!!
Daca partia a fost inaugurata cand s.a terminat sezonul,de ce nu ar fi la fel cu strandul?Administratia Bistritei este una de circ ,intrata in istoria prostiei umane prin tot ceea ce face:veveritele din parc,strazile pavate prost,piata din Viisoara,strutii,parcarea de pe Lupeni,partia de schii etc.
Ia să fi făcut Primăria un contract beton armat cu recordmenii neseriozității, prin care să le ia penalizări de întaziere tot atât cam cât le-a plătit, mai făceau un bazin cu banii ăia, pe bune.
Iar pe viitor, astfel de executanți să se lingă pe bot de contracte cu banii publici.
Televiziunile ţării dau permanent veşti despre vacanţele de sfârşit de săptămână şi informează că la mare sau la munte, în hoteluri, pensiuni sau pe plaje, au petrecut cca 70-100000 de mii de turişti şi au cheltuit câteva milioane de euro. Nu se întreabă nici ele nici politicienii zilei: “Ce face restul cetăţenilor care nu reuşesc să ajungă acolo?” Vorbim de câteva milioane de oameni care nu au posibilităţi materiale să îşi permită un concediu de 7 zile în aceste locuri de relaxare, tratament sau distracţii. Ştrandul Municipal este închis publicului de aproape 18 luni pentru renovări şi reparaţii. Nu este normal pentru un municipiu care se laudă că este EUROPEAN! Tineri şi vârstnici stau în case sau în faţa blocului fără să se poată răcori şi relaxa. O stradă bine întreţinută pentru şoferi, trotuare şi treceri de pietoni fără bălţi de apă la ploile de vară sau troiene de zăpadă, un loc de agrement pentru cei mulţi sunt necesităţi normale într-un municipiu care se vrea european. Dl. Primar are mulţi subordonaţi în servicii care nu îi aplică politicile administrative pentru binele cetăţenilor contribuabili. Aici nu mai e vorba de politica ci de management administrativ. Când ocupi o funcţie publică plătită din banii cetăţenilor trebuie să serveşti corect, sincer şi onest pe toţi cetăţenii, indiferent de apartenenţa lor politică. Când o firmă nu îşi respectă contractul te debarasezi rapid de ea! Şi rezolvi URGENT situaţia…
Cum sa dea in judecata ?
Parca acum doua saptamani era sponsor principal la zilele medievale ?
Astea sunt de ochii fraierilor .
Cretule cand mergi acasa..definitiv???!!!
Am o singura intrebare pentru edilul fruntas al orasului–in baza carui contract va da Record in judecata?
Am fost personal la strand si am vazut- pe panoul de informare publica vis a vis de investitia in cauza – precizarea expresa ca termenul de finalizare a lucrarii este septembrie 2018–adica nici in vara anului viitor nu se va finaliza lucrarea-CONFORM CONTRACTULUI.(exista un act aditional sau o etapizare in contractul cadru despre care nu se stie?)-nu mai vorbim despre ce inseamna receptie, remedieri etc. Daca as reprezenta firma amintita as da primaria in judecata si pe edilul sef ( ” pe persoana fizica”-ca se poarta termenul) pentru calomnie cel putin.
Fie edilul este total dezinformat si , scuzati-mi exprimarea neacademica- „mananca castraveti „, adica minte cu nerusinare, fie doreste sa piarda un proces si sa cheltuie banii cetatenilor.Daca va deschide anul acesta strandul ar trebui sa pupe undeva firma in cauza.
Am mai vazut atitudini cel putin potrivnice ale edililor locali contra firmelor locale–ii sfatuiesc sa tina cont de faptul ca aceste firme muncesc si platesc taxe pentru ca 80% din incompententii de la primarie sa traiasca din salarii si prime sau sporuri nesimtite.
Oare stie domnul primar faptul ca primaria Berlin cu mai putin de 250 angajati–atat functionari cat si persoane contractuale-deserveste aproximativ 3,5 milioane de cetateni?–(in Germania un functionar public are in medie jumatate din venitul salarial al unui angajat din privat).
Nu spun mai multe, momentan, dar ii rog pe cei din primarie sa se trezeasca la realitate si sa caute in dictionar ce inseamna munca ( repet, este valabil ” doar” pentru 80% dintre ei).
Cu stima,
un cetatean