Este săptămâna lansării cărții autobiografice ”27 de pași” scrisă de ultramaratonistul Tibi Ușeriu: ”Prieteni, vă aștept la lansarea cărții cu povestea vieții mele. Citind-o, veți înțelege misterul celor ”27 de pași”. E o poveste complicată, nefardată, de o sinceritate pe alocuri brutală, fix așa cum a fost, fix așa cum continuă: ca o cursă de anduranță, unde este loc de orice, numai de plictiseală nu. Acest scurt clip al lui Mircea Gherase exprimă foarte bine ce veți putea regăsi în carte”.
Începând de astăzi, cartea lui Tibi Ușeriu “27 de paşi” poate fi comandată online de pe site-ul www.tasuleasasocial.ro, intrând pe acest link: http://www.tasuleasasocial.ro/proiect/27-de-pasi/.
Lumea mă știe drept alergător de anduranță. Ce nu știe, însă, e povestea vieților mele paralele. Cei care au auzit de mine după ce am câștigat 6633 Arctic Ultra vor descoperi povestea mea așa cum n-o știe și n-a auzit-o nimeni, niciodată. Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bârgaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de alba-neagra în Gran Canaria și autor de jafuri armate. Am evadat din două închisori europene, dar nu și din a treia. Vânat prin Interpol, am devenit client al unei pușcării de maximă securitate. Drept urmare, timp de aproape zece ani am lipsit la apel din propria tinerețe, închis complet singur între patru ziduri albe, foarte groase” – Tibi Ușeriu
”În urmă cu mai bine de 20 de ani, Tibi era supranumit „Românul”. „Americanul” și „Germanul” completau o echipă de jefuitori profesioniști, înarmați până-n dinți. Banda lor a spart magazine de bijuterii în Austria şi a executat hold-up-uri, în Germania, asupra unor maşini care transportau casete cu bani. După două evadări spectaculoase și o lungă prezenţă în topurile Interpolului, lui Tibi i s-a înfundat. S-a ales cu o condamnare de 23 de ani pentru mai multe jafuri și tentativă de omor. Cu doi ani mai puțin decât vârsta pe care o avea atunci, 25 de ani. A petrecut ani de zile în regim de securitate de gradul I, singur în celulă. Mai mult ghicea decât vedea un petec de cer, dincolo de plasa de sârmă care acoperea curtea destinată plimbării zilnice. Curte care măsura exact 27 de pași. Devenise deținutul 2800, iar viața lui părea că se rătăceşte în labirintul de ziduri înalte și sârmă ghimpată. A supraviețuit în condiții pe care le descrie cu o sinceritate brutală în carte. „Îmi asum de pe acum. Asta cu pușcăria e bucata din poveste care pe mulți îi va pune gânduri. Nu are nimic eroic. Nu are nimic romantic. E un episod dur și îngrozitor de trist”, mărturisește autorul, la 8 ani distanță de ziua în care a fost eliberat”, scrie pressone.ro.
La lansarea cărții sunt invitaţi toţi cei care doresc să participe, intrarea fiind liberă: Miercuri 22 februarie 2017, Bistriţa, Hotel Metropolis, Strada Parcului nr. 19, ora 19.00 / Joi 23 februarie 2017, Cluj-Napoca, Sala de conferințe din cadrul The Office (parter), B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 77, ora 19.00.
”În carte Tibi povesteşte despre viaţa sa şi încercările grele prin care a trecut, greşelile pe care le-a făcut, despre reabilitarea sa, începând din copilărie şi până astăzi. O carte autobiografică pe care mulţi o vor găsi cel puţin tulburătoare. Este o carte de o sinceritate brutală şi surprinzătoare, o poveste despre abuz, nebunie, condamnare, ispăşire, răscumpărare şi, nu în ultimul rând, despre care este preţul alergării până la propriul capăt”, precizează Asociația Tășuleasa Social.
Tibi Ușeriu, marele câștigător al cursei ”6633 Arctic Ultra” 2016, desfăşurată pe distanţa de 566 de kilometri în apropierea Cercului Polar, va participa începând din 10 martie și la ediția 2017, pentru a-și apăra titlul.
sa platesc ca sa citesc aceast carte ??? de ce ?? ptr ce ???
unde ti incape atata RAUTATE ?? vezi ca roata se invarte si nu stii niciodata ce-ti rezerva viata….ai grija!!!!!!!!
Am comparat cele dou mesaje de mai sus si concluzia mea e ca mejaul tau e cu mult mai multa RAUTATE decat celalalt!!!
se pot trage concluzii foarte…..departe!!!!!
nici nu ma gandesc ce se poate ascunde in spatele a tot ce am citit prin ziare despre …tot!!!!!
Uman, fiecare dintre noi,poate greşi, plăteşte pentru greşeli , dar merită a doua şansă în viaţă. Nici eu nu cunoaşteam povestea întreagă a omului Tibi Uşeriu. M-a surprins trecutul său, probabil dacă aş fi ştiut de la început despre istoria acelui Tibi care a avut probleme cu Legea, nu aş fi la fel de suportiv în cazul demersurilor sale individuale.
Dar acum judecând la rece, trebuie recunoscut efortul imens pe care omul Tibi Uşeriu l-a făcut în a se remodela , a se accepta şi a oferi altora exemplul său personal de reuşită şi reintegrare.
Tibi a plătit pentru greşelile sale scump, privarea de libertate şi socializare, într-o celulă este fără îndoială una dintre cele mai grele pedepse umane pe care un om le poate avea într-o viaţă. A plătit şi a avut dreptul la avea o a doua şansă în viaţă, de a-şi reclădi destinul pentru a ajuta comunitatea şi a redeveni uman, a face o diferenţă pozitivă în viaţa celorlalţi.
Eu spun că e o poveste motivaţională model pentru toţi cei care datorită erorilor de parcurs în viaţă datorită contextului, anturajului pot ajunge la un moment dat în închisori.
Nimeni nu e perfect.
Sunt de respectat şi pe cei care au o părere diferită, în sensul că nu este neapărat o poveste de succes normal, că poate Tibi nu ar merita gradul de atenţie şi glorificare în media, dar una peste alta, ceea ce contează e că Tibi a făcut pace cu el însăşi şi încă mai mult, că face o diferenţă enormă în viaţa unor copii, că oferă prin eforturile sale avem un are mai curat şi că oferă exemplul perfect, că în pofida tuturor adversităţilor din viaţă, putem reuşi, atunci când ne învingem cel mai mare inamic, pe noi înşine. Schimbarea vine din interior.
As putea sa o gasesc si pdf?Eu o am carte dar vreau sa le-o trimit si altora sa o poata citi??Multumesc!