Actualitate

”Tineri ambasadori pentru orașe mai verzi”: Bistrița, oraș pilot

WWF Romania a lansat Programul ”Tineri ambasadori pentru orașe mai verzi”, parte din Proiectul LIFE ASAP. Programul se desfășoară între august și decembrie 2024 și este deschis tinerilor, iar scopul este de a dezvolta împreună cu ei idei/recomandări despre cum orașele pot deveni mai adaptate la schimbările climatice.

Bistrița și Brașov sunt primele două orașe pilot din România implicate în acest proiect, iar programul se adresează tinerilor entuziaști din aceste două orașe: ”Orașul are nevoie de fiecare dintre noi pentru a deveni mai verde. Ești gata să faci o schimbare? Vino să devii un ambasador pentru un viitor mai verde!”.

Activitățile propuse sunt:

Workshopuri tematice

Campanie #WeLoveBistrița: prin care se dorește să se descopere de ce iubesc oamenii orașul Bistrița. Campania se va desfășura online, pe tot parcursul lunii octombrie 2024.

Maraton de Idei Verzi: Prin care se vor aduna sugestii despre cum să facem orașele mai prietenoase cu mediul și mai adaptate la schimbările climatice.

Perioada de desfășurare: Activitățile se vor desfășura între august și decembrie 2024.

Cine poate participa: Programul este deschis tinerilor cu vârste între 14 și 35 de ani, din Brașov și Bistrița, interesați de mediu și schimbările climatice, care vor să contribuie la un viitor sustenabil.

Cum te poți înscrie: Pentru a te alătura Programului de Ambasadori pentru Orașe mai Verzi 2024, completează formularul de înscriere pe care îl găsești la adresa: https://wwf.ro/…/tineri-ambasadori-pentru-orase-mai-verzi/

Termenul limită de înscriere este 15 august 2024.

Selecția participanților: Echipa WWF România va evalua toate formularele de înscriere, selectând participanții pe baza motivației lor. Doar aplicațiile complete vor fi luate în considerare.

Informații suplimentare: Pentru mai multe detalii despre Programul Ambasadori pentru Orașe mai Verzi 2024, scrie la: adanciu@wwf.ro (Andreea) și gchirlea@wwf.ro (Georgiana). Contact și la Compartimentul de mediu și schimbări climatice din cadrul Primăriei Bistrița.

Etichete

1 comentariu

  • Ce oraș verde, când în ultimi 35 de ani cred că s-a redus cu 50% tot ce înseamnă vegetație pt recreere și ambianta. Spatii verzi, parcuri, etc….totul s-a transformat în parcări „ecologice” sau nu, benzi rutiere în plus pentru circulație , care au fost transformate în parcări,…..mult beton și asfalt. Interesele unora imobiliare și…financiare au privat locuitorii urbei de parcări etajate care sa aerisească traficul rutier. Copacii de pe marginea străzilor au dispărut în multe locuri total sau parțial , spatiile verzi dintre blocuri transformate în parcări , spatiile verzi de pe marginea străzilor transformate în benzi rutiere(parcări), Doar analizând tot ce s-a construit în ultimii 35 de ani…blocuri, spatii administrative/comerciale,..și se pretau pentru parcări etajate in zona locuitelor colective și nu numai sau pentru extinderea parcului municipal sau crearea de noi parcuri. Am fost îngrămădiți și suntem în continuare de construcții noi între alte construcții îngrămădite…. Și vorbim de oraș verde…?

    4
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.