Actualitate

Titus Banc: De nevoie sunt şofer, de plăcere, motociclist. Cu ce aplicaţie a cucerit lumea moto

„Cârciumarul” Titus Banc, aşa cum singur se alinta, a renunţat să mai stea în spatele tejghelei şi a ales, de ceva vreme, să colinde lumea pe motocicletă. S-a alăturat comunităţii motocicliştilor din Bistriţa, iar duminică a participat alături de ei la evenimentul „Motociclist pentru o zi”, ocazie cu care le-a prezentat colegilor şi aplicaţia cu care a cucerit deja lumea moto din străinătate.

„Din punctul de vedere al şoferilor, motocicliştii încurcă, iar din punctul de vedere al motociclistului, şoferii sunt o grijă în plus. Eu sunt şi şofer, şi motociclist. De nevoie sunt şofer, de plăcere, motociclist. Cea mai mare problemă la şoferi este că sunt distraşi de alte activităţi când conduc. Cea mai comună activitate e vorbitul la telefon fără handsfree, dar am văzut şi şoferiţe care se machiază, care au grijă de copilul din spate, de pe scaun, şoferi cu mâna pe piciorul pasagerului, oameni care scriu SMS-uri. Dacă şoferii sunt distraşi nu observă motocicliştii, nu înţeleg care sunt pericolele la care suntem expuşi din cauza lor. Am călătorit mult şi în străinătate. Şi acolo sunt exaltaţi, oameni care depăşesc viteza legală. Nu aş putea spune că e o diferenţă foarte mare între motocicliştii de afară şi cei din România. Probabil afară reglementările sunt mai aspre şi sunt mai ordonaţi. Ca şi motociclist îţi iei aceleaşi măsuri de siguranţă şi în ţară, şi afară. În momentul în care ţi-ai pierdut simţul conservării instinctului, să te păzeşti, să ai grijă de ceilalţi din trafic, atunci mai bine te dai jos de pe motocicletă. Trebuie să fii vigilent. Eu nu am avut probleme sau accidente, deşi am parcurs peste 110.000 de km pe motocicletă. A trebuit să fiu atent, evident. Am văzut şoferi care mi-au pus viaţa în pericol, dar am fost vigilent. Oricine urcă pe motocicletă trebuie să fie vigilent. Cum se păzeşte el nu îl păzeşte nimeni”, a spus Titus Banc.

De dragul aventurii pe două roţi, Titus Banc a renunţat la administrarea directă a Erin’S Pub şi s-a dedicat mai mult noii sale pasiuni. Împreună cu alţi doi bistriţeni, Alexandra şi Mihai, Titus a creat o aplicaţie foarte utilă motocicliştilor din lumea întreagă.

„Motonest.com este o aplicaţie făcută de motociclişti pentru motociclişti. E o aplicaţie mobilă care funcţionează fără internet şi fără necesitatea unei reţele GSM. Implicit nu ai nevoie să aplezi la rooming. Aplicaţia este gratuită. Se poate descărca de pe App Store sau Google Play. În aplicaţie se găsesc cele opt nevoi ale motociclistului în călătorie care ar fi: cazare, un serviciu de remorcare, de reparaţii, un motoshop, chiar şi un punct medical. Aplicaţia funcţionează peste tot în lume. E făcută de români şi folosită în lumea largă. Am lucrat la ea un an şi trei luni. Cel mai complicat a fost să ne pornim la drum. Ideea am avut-o, dar a durat până ne-am format echipa şi ne-am impus pe piaţă. Din nefericire, am fost singuri, nu ne-au ajutat cei care ar trebui să sprijine start-up-urile româneşti”, a spus el.

Practic, Titus Banc şi colegii lui gestionează un site şi, pe baza unor studii pe care le fac, introduc locaţiile în aplicaţia noastră mobilă.

„Aplicaţia este gratuită pentru utilizatori, dar hotelierii, cei care au servicii moto pot să se înscrie în aplicaţie plătind o taxă de 180 de lei pe an, o taxă absolut simbolică dacă ne gândim la beneficii. Eu îi invit pe toţi motocicliştii, dar şi pe şoferi să îşi descarce aplicaţia care o să le reducă din costurile de deplasare fiindcă nu mai au de plătit comisioane la cazări, cele de intermediere. E super simplu de folosit. Noi am lansat-o mai întâi în afară fiindcă ştiam de reticenţa de care dau dovadă românii în general. Afară am fost de zece ori mai bine primiţi ca în România, dar, în ultimele luni, spre suprinderea noastră, şi piaţa din România a început să se dezgheţe, ca şi fenomenul motociclismului. De altfel, afară motociclismul e mult mai dezvoltat şi de aceea am preferat mai întâi să lansăm aplicaţia afară. Îmbunătăţim aplicaţia zi de zi, practic e locul nostru de muncă”, a spus Titus Banc.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.