Economie Social

Topul firmelor şi-a sărbătorit majoratul în cadru de cinci stele

Topul firmelor, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, a ajuns la cea de-a 18-a ediţie. Evenimentul a fost găzduit, în premieră, de Hotel Metropolis din Bistriţa într-un cadru de cinci stele.

Singurul hotel de cinci stele din Bistriţa-Năsăud i-a întâmpinat în sunet de pian pe oamenii de afaceri din judeţ care au reuşit performanţa de a face faţă crizei. Fiecare a luat câte un pahar cu şampanie şi s-a instalat la locul rezervat. Puţin după ora 18.00 a început şi festivitatea de decernare a premiilor pe cele şase domenii mari: cercetare-dezvoltare şi high tech, industrie, agricultură-pescuit-piscicultură, construcţii, servicii şi turism.

În total, s-au acordat 216 premii întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi marilor firme din judeţ. Clasamentul a fost realizat de reprezentanţii CCI pe baza datelor pe care le-a furnizat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud. Printre premianţi au fost, ca de obicei, firme mari precum Rombat, Teraplast, Iproeb, Roseyarns, Intex, Mis Group sau Leoni, dar şi companii mai mici.

Lumea politică a fost reprezentată de deputatul PSD Emil Radu Moldovan, de viceprimarul George Avram, dar şi de prefectul Cristian Florian. Nu au lipsit de la festivitate directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Dorina Cicioc, respectiv directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc.

La festivitate a participat şi preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, care li s-a adresat celor prezenţi informându-i în legătură cu situaţia dezastruoasă din punct de vedere financiar a clubului. El a explicat că Gloria Bistriţa a ajuns în liga a doua din motive care nu au ţinut nici de echipă, nici de management, însă, date fiind condiţiile actuale, părerea sa este că Gloria nu va mai rezista în lumea fotbalului dacă nu va fi sprijinită de comunitatea locală.

”Am o oarecare jenă că am ajuns în această situaţie, dar nu noi am greşit. Au greşit cei care au judecat acest caz, iar şi situatia financiară a oraşului şi a clubului ne-a dus în imposibilitatea de a ne achita obligaţiile faţă de stat. În Liga a II-a n-am pierdut niciun meci până acum, sper să promovăm,  însă până atunci, cu regret o spun, ne va fi foarte greu şi cred că se va ajunge la desfiinţarea acestui club. Sper să eliminăm suspiciunile care există asupra clubului Gloria şi sper să ne vedem la anul din nou în prima ligă”, a spus Pădureanu, care a făcut un apel către iubitorii fotbalului cu dare de mână.

La rândul lui, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Vasile Bar, le-a cerut oamenilor de afaceri să sprijine Gloria Bistriţa inclusiv printr-o eventuală participare la constituirea unei societăţi pe acţiuni.

Mai multe fotografii de la Topul firmelor 2011 puteţi vedea pe pagina noastră de facebook.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.