Actualitate

Topul liceelor cu cei mai mulţi elevi care şi-au pierdut bursele fiindcă au lipsit de la cursuri

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a întocmit, după primul semestru din anul şcolar 2013-2014, topul liceelor cu elevii care au acumulat cele mai multe absenţe şi care şi-au pierdut bursele din acest motiv. Este vorba de o şcoală din Bistriţa şi de două din mediul rural.

Potrivit inspectorului şcolar general Camelia Tabără, în primul semestru al anului şcolar curent s-au înregistrat peste 633.000 de absenţe de la şcoală, atât motivate, cât şi nemotivate. Din cauza numărului mare de absenţe, 160 de elevi din tot judeţul care şi-au pierdut bursele.

„Statul susţine financiar copiii să vină la şcoală, iar din această perspectivă avem obligaţia să înregistrăm corect absenţele şi să le raportăm în cazul în care ele depăşesc numărul admisibil, astfel încât elevii îşi pierd dreptul de susţinere financiară. În semestrul întâi au fost pierdute 160 de burse din cauza absenţelor. Eu cred că acesta este un lucru bun. Cine face şcoală să fie susţinut financiar, iar cine nu nu are de ce să primească acest sprijin din partea statului”, a spus inspectorul general Camelia Tabără.

Top trei licee cu absenţe care au dus la pierderea burselor:

1) Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistriţa – 38 de burse pierdute

2) Liceul Tehnologic Feldru – 25

3) Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului – 15

De asemenea, în primul semestru al anului şcolar, profesorii au scăzut media la purtare la 582 de elevi din motive disciplinare sau din cauza numărului mare de absenţe. Totodată, au fost exmatriculaţi 196 de elevi de liceu de la zi şi de la seral.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS