Actualitate

Tradiţia servirii ceaiului chinezesc, prezentată bistriţenilor în foişorul din Parcul Municipal (FOTO)

Tradiţia servicii ceaiului chinezesc a fost prezentată, sâmbătă, bistriţenilor, în foişorul din parc în cadrul proiectului „Târgul Bistriței – trecut și viitor pe Drumul Mătăsii”. Bistriţenii au putut participa la un workshop interactiv având ca temă „Ceaiul, element de legătură între civilizații”.

Numeroşii participanţi au putut afla fascinanta poveste milenară a ceaiului chinezesc, modul de preparare şi servire a acestei băuturi miraculoase. Au degustat diferite soiuri de ceai chinezesc pe sunetul muzicii tradiţionale, interpretată live de către profesori de la institutul Confucius.

Monica Munthiu, de la Asociaţia de Prietenie Româno-Chineză Bistriţa-Năsăud, a explicat pentru Timp Online că ceaiul, în China, este o artă de care oamenii se bucură în linişte.

„Se respectă, în primul rând, tinerii îi servesc pe cei mai în vârstă. Există şi o casă a ceaiului, unde oamenii care vor să meargă să se relaxeze ascultă muzică bună, se uită la teatru, la balet. În casa ceaiului nu se mănâncă decât fructe uscate sau produse pe bază de orez. Ceaiul e o relaxare, o binecuvântare. Există trei stiluri de a aprecia ceaiul: degustare, ceea ce facem noi azi, să-i simţim gustul, a doua etapă este să bei câte o căniţă de ceai, iar a treia etapă este să guşti frunzele de ceai. Cum ştim, ceaiul verde e un antioxidant foarte activ pentru organism şi pentru creier. De aici există tot felul de derivate. În China e o bucurie şi o dovadă de respect să serveşti un ceai cu prieteni, cu familia”, a spus Monica Munthiu.

Potrivit lui Cristian Munthiu, de Târgul Mare al Bistriţei, Asociaţia de prietenie româno-chineză Bistriţa-Năsăud va mai organiza un eveniment culinar, o prezentare de filme şi un eveniment de caligrafie.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.