Social

Traficant de droguri din Sângeorz-Băi, arestat. Un cetățean spaniol îi calcă pe urme (FOTO)

După ce a tras cu arma în curtea unei femei din Pinticu, amenințând-o cu moartea, un bărbat din Sângeorz-Băi a fost arestat fiind acuzat de violare de domiciliu, amenințare, uz de armă fără drept, ulterior dovedindu-se că este traficant și consumator de droguri de risc.

S-a întâmplat în 10 mai, după o ispravă petrecută două zile mai devreme, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în 8 mai a.c., după ora 22.00, bărbatul de 33 de ani s-a dus la Pinticu, unde ar fi intrat, contrar voinței unei femei, în curtea casei ei și a amenințat-o cu moartea, folosind un pistol.

Patru bărbați au venit să sară în ajutorul ei, iar intrusul a tras două focuri de armă, amenințându-l cu moartea pe unul dintre bărbați. Cineva a sunat la 112 și au venit mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale care l-au dus la Poliție pe bărbatul din Sângeorz-Băi și i-au luat pistolul și l-au reținut.

O zi mai târziu, polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au făcut 4 percheziții la Bistrița și Sângeorz-Băi, ocazie cu care au ridicat două pistoale neletale cu bile, 5 cartușe pentru armă neletală, aproximativ 20 de grame de substanță vegetală de culoare verde olive, susceptibilă a avea efect psihotrop, aproximativ 3 grame de substanțe psihoactive, două grindere de mărunțit, un cântar de precizie și plicuri de tip zip-lock, folosite pentru ambalarea substanțelor psihoactive.

Extinzând cercetările, polițiștii au aflat că, în vara anului 2021, la același bărbat s-au găsit în locuința sa din Bistrița, 100 de grame de ”sare de baie” și 1 kilogram de cannabis, pe care urma să le vândă.

În timpul desfășurării percheziției domiciliare, din municipiul Bistrița, a fost depistat un cetățean spaniol, de 45 de ani, care s-a prezentat la locația percheziționată conducând un autoturism, asupra căruia polițiștii au găsit două plicuri de cannabis drog din care și consumase deja. De altfel avea și un recipient în care se aflau mai mulți muguri vegetali susceptibili a avea efect psihotrop. Au fost ridicate și de la el 10 grame de substanță vegetală de culoare verde olive, susceptibilă a avea efect psihotrop, un cântar de precizie, un grinder ce conținea urme de substanță vegetală și mai multe plicuri de tip zip-lock.

Și nu era la prima ”abatere”. Încă de anul trecut a tot introdus ilegal în țară cannabis pe care l-a vândut.

În 10 mai, polițiștii au mai făcut trei percheziții domiciliare la imobile folosite de către cetățeanul spaniol în municipiul Bistrița și Ragla, acum fiind cercetat și el de polițiști pentru trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc, deținere de droguri în scop de consum propriu și orice operațiuni cu substanțe psihoactive și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Foto credit: Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud

Dat fiind numărul tot mai mare de persoane dependente de droguri, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud propune înființarea unor secții de dezintoxicare pentru adulți și minori în cadrul Spitalului de Urgență Județean Bistrița, dar și înființarea/ finanțarea/susținerea unui Centru post-cură, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, de către autorități ale administrației publice locale.

Anul trecut, 43 de persoane (dintre care 15 minori) au intrat în asistență medicală, psihologică și socială.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud are sediul în municipiul Bistrița, str. Gheorghe Șincai, nr.22, tel: 0263-231 066, e-mail:cpeca.bistrita@ana.gov.ro, www.ana.gov.ro

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.