Social

Traian Ogâgău către sângeorzeni: Mulți sunteți triști, alții se bucură. A fost o onoare pentru mine să conduc localitatea

”Știu că mulți sunteți triști iar alții se bucură, așa e viața uneori, însă trebuie să ieșim învingători ca de fiecare dată. Eu vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți alături de mine în aceste momente dificile din cariera mea politică. Voi rămâne cu sufletul alături de voi, cu sfaturi celui care va prelua interimatul și fiți pe pace, Dumnezeu ne încearcă din nou, vom ieși și mai puternici din toată tevatura asta, desigur, atâta timp cât rămânem uniți iar cel ce va prelua va înțelege aceste aspecte, aveți încredere în mine!Totul depinde de VOI dragii mei sângerozeni! A fost o onoare pentru mine să conduc această frumoasă localitate! Cu Dumnezeu înainte!”, a scris pe Facebook Traian Ogâgău.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2845621325704920&id=1542046616062404

Într-un interviu acordat N1Tv, Traian Ogâgău a spus că PNL are 11 consilieri în CL Sângeorz-Băi și unul dintre ei ar trebui să vină să preia postul de primar-interimar.

”Trag nădejdea că PNL, având majoritatea, va desemna pe cineva care să ducă mai departe ceea ce am făcut eu, iar eu, la rândul meu sunt disponibil să vin cu sfaturi. Obligat fiind, trebuie să mă retrag, însă viitorul primar poate găsi în mine un partener loial, corect, astfel încât să ne asigurăm că lucrurile merg spre normalitate”, a spus Traian Ogâgău.

Judecătoria Năsăud a admis cererea procurorilor de anulare a renunțării la aplicarea pedepsei sentință pronunțată de Curtea de Apel Cluj, în vara anului trecut, în dosarul în care Traian Ogâgău a fost acuzat de conflict de interese. Potrivit sentinței, Traian Ogâgău este condamnat la un an şi 4 luni închisoare cu suspendare, dar și interzicerea dreptului de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

”În temeiul art. 5811 alin. 1, 2, 3 din Codul de procedură penală, raportat la art. 82 alin. 3 din Codul penal, anulează renunțarea la aplicarea pedepsei dispusă prin Decizia Penală nr. 596/A/2020 pronunțată de Curtea de Apel Cluj în dosarul penal nr.3436/265/2018, definitivă la 23.06.2020 faţă de inculpatul O.T. raportat la săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prev. de art. 301 alin. 1 din C.pen. şi pe cale de consecință În temeiul art.396 alin.10 Cod pr.pen, condamnă pe inculpatul O.T. pentru săvârșirea infracțiuni de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prev. de art. 301 alin. 1 din C.pen, la pedeapsa de 1 an închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică; dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice,), pe o durată de 3 ani, cu aplicarea în baza art. 65 aln.1 a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat) (faptă comisă la data de 28.03.2018).

În baza art.583 alin.1 Cod procedură penală rap la art. 97 alin.1 Cod procedură penală anulează suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dispusă prin SP nr.95/09.07.2020, pronunțată în dosar nr.3685/265/2018, al Judecătoriei Năsăud definitivă prin Decizia Penală nr.1135/A/2020 a Curții de Apel Cluj, la data de 12.10.2020 privind pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prev. şi ped. de art.337Cod Penal. (faptă comisă la data de 27.11.2016).

Constată că faptele au fost săvârșite în concurs real, iar în baza art.38 alin.1 Cod penal raportat la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, la care adaugă 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 4 luni închisoare (1/3 din 12 luni), urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică; dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice,), pe o durată de 3 ani, cu aplicarea în baza art. 65 aln.1 a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat). În baza art. 91 şi 92 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la Serviciul de Probațiune Bistrița-Năsăud, la datele fixate de acesta; ț să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; ț să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existentă. În baza art. 93 alin.2 lit.b Cod penal, impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială, derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, şi un curs de legislație rutieră

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității (în domeniul serviciilor publice întreținere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localității, activități în folosul unităților școlare, educative sau socio-culturale, sau orice altă activitate utilă comunității) în cadrul Primăriei com. Maieru sau a Primăriei com. Ilva Mică, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

În temeiul art.91 alin. 4 cod penal raportat la art. 96 din Codul penal, se pune în vedere inculpatului care sunt consecințele nerespectării măsurilor prevăzute la art. 93 din Codul penal şi/sau a săvârșiri de noi infracțiuni, respectiv revocarea suspendării şi executarea pedepsei închisorii. În baza art.94 alin.2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, supravegherea obligației prevăzute la art. 93 alin.2 şi 3 Cod penal se face de Serviciului de Probațiune Bistrița-Năsăud. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, este sentința pronunțată pe 24 iunie de Judecătoria Năsăud”.

În luna mai a anului 2018, primarul orașului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, era acuzat ca a închiriat, fără a respecta legea tatălui său un teren de 2600 de mp, cererea acestuia fiind avizată favorabil, dar fără a trece prin Consiliul Local, deși, conform legii, trebuia organizată o licitație chiar. Urmare a acestui fapt, în noiembrie 2018 primarul din Sângeorz-Băi a fost trimis în judecată fiind acuzat de conflict de interese.

În februarie 2020, Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a sentinței. Totodată, edilului i-a fost aplicată și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorități publice sau în orice alte funcții publice şi a dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani.

6 comentarii

  • No’ ce no făcut sangeorzănii o făcut instanta… Adică statul paralel!!!
    Acuma poate liniștit sa tragă liniuțe Trăian!!!

  • Corect e,” multi se bucura si altii sunt tristi „.Intotdeauna tu esti victima,altii ti-au facut dosare,altii au condus bauti la volan,etc tu esti curat si nevinovat.Oare cat te mai rabda cel de sus.Lasa-ne si vezi-ti de ale tale.

  • Asa imperfect cum e a facut ptr comunitate ce n-au facut multi altii. I-a sa vedem acum urmatorul ce o sa fie in stare sa faca. Presupun ca va fi un om integru, educat dar si cu spirit practic de gospodar. Oare o fi in clasa politica someseana un astfel de om…. ????

  • Chiar dacă în trecut l-am mai criticat în comentarii, nu pot să nu recunosc că are merite și cred că e o pierdere pentru Ogâgâstan (el a zis că face Ogâgâstan acolo)..

    • Este primul care a dat startul curățenie pe valea Someșului,a transformat orașul într-un adevărat șantier accesând foarte multe fonduri cu bune cu rele cred că este o grea pierdere ptr.sângeorzeni iar ptr. cei care nu cred în ‘statul paralel ‘priviți dovada clară că el totuși există,…să nu fie ptr. sângeorzeni ca-n vorba aia cu mintea românului de pe urmă.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.