Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, critică, într-o postare pe Facebook, calitatea lucrărilor executate de firma care a câștigat contractul pentru amenajarea pistelor pentru cicliști de-a lungul Someșului Mare și anunță că va cere o expertiză externă pentru a evalua calitatea lucrărilor pentru care nu este dispus să semneze recepția finală.
Edilul este nemulțumit de faptul că nu s-a făcut o fundație pentru lucrare, existând riscul ca aceasta să nu reziste.
”Indiferent că este vorba de MIS GRUP CONSTRUCȚII sau orice altă firmă, diriginții de șantiere și noi avem obligația de a veghea la calitatea lucrărilor. O să solicităm o expertiză externă pentru a evalua lucrările. Sângeorzenii merită lucruri de calitate! Vom reveni cu amănunte!”, a scris Traian Ogâgău.
MIS Grup este firma care a câștigat contractul de proiectare şi execuţie pentru amenajarea pistelor pentru biciclete pe toată lungimea râului Someșul Mare la Sângeorz-Băi, asfaltări pe străzile dintre Someș și calea ferată și construcția unui pod rutier la stația de epurare. Valoarea totală a proiectului este de 22,8 milioane de lei, iar valoarea totală eligibilă a proiectului este de 22,5 milioane de lei, din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR de 19.186.348,74 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național de 3.385.826,23 lei.
Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 3.2: Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
Perioada de implementare a proiectului este de 37 luni, respectiv între 01.01.2019 și 31.01.2022.
bineinteles ca trebuie sa fie nemultumit. In localitate sunt numeroase proiecte iar constructorii trebuie sa livreze produse de calitate altfel peste cativa ani o sa se duca pe Somes. La cate moneda a batut pe aceste proiecte, o calitate deplorabila a lucrarilor, atrage si scaderea popularitatii lui si probabil mai putini alegatori la urmatoarele alegeri precum si sustinere mai redusa la nivel local. Pe de alta parte daca proiectul nu trece receptia din cauza lucrarilor defectuoase pot aparea numeroase complicatii legate de bugetare. Nu trebuie sa uitam ca aceleasi lucrari de calitate slaba ( acum depinde si aici de ce scrie in contract ca ar trebui sa fie) genereaza batai de cap si alocari de bai inutile ( expertiza aia externa o sa coste si ea) .