Gardul unei case din zona centrală a orașului a fost vandalizat, iar țiglele aruncate în curtea locuinței de persoane necunoscute. ”Ne aflăm în zona istorică, un loc care ar trebui protejat și respectat, dar realitatea e un haos total”.
”M-am săturat! Ne aflăm în zona istorică, un loc care ar trebui protejat și respectat, dar realitatea e un haos total. În seara asta mi-a fost distrus gardul , iar țiglele au fost aruncate peste gard, de parcă suntem într-o zonă de conflict. Vandalism în toată regula! Și, evident, poliția comunitară lipsește cu desăvârșire. Nicio patrulă, niciun agent, niciodată când trebuie. Ce păzesc? Bifează turele de la birou? Orașul e lăsat de izbeliște, iar noi suportăm consecințele unei nepăsări revoltătoare.
Poate vede cineva de la Primărie sau Poliția Locală acest mesaj și înțelege, în sfârșit, că nu e normal să trăim în teroare, în propriile case!
Atașez și câteva poze, să nu credeți că exagerez”, a scris pe Facebook Izabella Anna Popescu.
Referendum pentru desființarea politiei locale… mașini parcate pe treceri de pietoni, adevărate riscuri pentru oameni, dezastru privind siguranta cetățeanului, etc… bani aruncati degeaba, dacă nu își fac treaba de ce sa cheltuiască banii noștri!! Desființați!!! Vrem referendum pentru desființare!!
Așa este să trăiești în centrul istoric peste tot în lume, adică turiști bețivi care urinează, se ceartă, aruncă pe stradă cutii de pizza , sticle sparte, muzică, marinari, prostituate,
Poliția locală nu poate stopa asta !
Mută-te într-o altă zonă care să fie în concordanță cu nevoile tale, care nu corespund cu ritmul alert al centrelor orașelor.
O casă săsească la Lechinta? Cu livada, liniște, flori, pomi fructiferi, ?
Exista o lege, care trebuie respectata si mai mult de atat, trebuie pusa in aplicare.
Cetateanul, localnicul , trebuie doar sa sezizeze, iar Politia sa puna in aplicare.
Centrele orașelor au vibrația și farmecul lor , iar acolo locuiesc cei care caută aventură!
Cartierele rezidențiale din oraș au altă atmosferă, iar la sat viața e desigur altfel.
În centrele orașelor locuiesc tinerii (20-29 ani) care s-au mutat de la țară la oraș , și învață la Facultate sau la Universitate , sunt necăsătoriți și o țin dintr-o petrecere în alta, cu nopți nedormite, beții, bani puțini, haine de la second-hand, și mănâncă macaroane cu ketchup etc.
După ce își termină studiile , pe la 30 de ani, își întemeiază o familie, își cumpără casă în afara orașului, la liniște și aer curat, pentru ca acum sunt într-o altă etapă a vieții!
O etapă în care orașul , nu mai este important ; ci familia , căminul , liniștea.,
Deci, fiecare vârstă are nevoile ei!
Nevoia de aventură (extrovertită) când ești tânăr , o cauți în centrul orașului, și nevoia de viață de familie (introvertită) după 30 de ani.
Trebuie să îți alegi cu grijă locul în care te stabilești !
Tu ești cel care trebuie să se potrivească cu împrejurimile în care te muți, , nu locul satul, orașul, societatea trebuie să se plieze nevoilor tale!
Liniste doar in lumea de dincolo.
Ce mai asteptati pe pamant unde DROGURILE si alcoolul circula la liber.
Si mai ramane si proasta administrare a orasului deoarece camerele de supraveghere lipsesc cu desavarsire si doar cateva aprox. 40% functioneaza.
Adica totul este ca la romani.
Suntem incapabili la toate .
Burgul Bengalez, și o conducere de toată jena…
Bună ziua.Și pe strada Ursului și Plopilor au vandalizat în ultima lună și jumătate de două ori.Intră în scări de bloc și răstoarnă tot ce prind la mână.
Intr-o societate trebuie sa te comporti adecvat si civilizat. Trebuie sa ai cei 7 ani de acasa. Nu trebuie sa ,, importam” din alte tari toate obiceiurile ,, prostesti” si lipsite de respect pentru cei care locuiesc in orice zona a orasului.
Daca ne aducem aminte, in zona de centru locuiau concetatenii nostrii de etnie rroma si nu ne placea ce vedeam prin curtile caselor.
S-au reabilitat case, pasaje … si multe altele, tot din banii nostrii ai bistritenilor. Ca banii au venit de la UE, tot noi platim.
Daca voua vi se pare normal sa vandalizezi ceea ce altii au facut pe banii nostrii, imi pare rau despre voi.
Inca cred ca traim intr-o tara civilizata. Sau asa ar trebui.
Ceea ce comentati voi ca asa ar trebui sa fie, despre normalitatea intr-un centru istoric, va cam contrazic.
Centrul istoric al orasului , ar trebui sa fie si este imaginea orasului.
In acest oras, au fost renovate case, pasaje … pe banii nostrii, ai bistritenilor. Ca banii au venit de la UE, tot noi o sa-i platim.
De ce sa toleram pe acei turisti despre care ziceti voi, sa-si bata joc de Bistrita ? Pentru 100 de euro care-i lasa el in oras? Costa mai mult sa curatam dupa ei.
Sa ne aducem aminte ca pana in anii 2000, in centru au locuit concetatenii nostrii de etnie rroma, care au vandalizat si devastat cam tot ce se putea, mirosurile insuportabile de pe pasaje si multe altele. Mergeti in Viisoara si ii vedeti si vedeti cum arata blocurile sociale.
Dupa reabilitarea centrului, parcului si a pasajelor a fost chiar frumos.
De ce sa nu avem grija de orasul nostru ?
Ar trebui sa nu mai ,,importam” toate obiceiurile proaste care nu-s deloc prielnice si ar trebui sa ne conservam obiceiurile si valorile noastre. Sa respectam ceea ce avem si sa atragem atentia celor care nu ne respecta orasul.
Politia comunitara ar trebui sa fie in strada, nu doar la ora 8 dimineata.
Ar trebui sa sanctioneze pe cel care arunca mizerie pe jos cat si pe cel care parcheaza neregulamentar.Intrun cuvant sa-si faca datoria.
Este un haos total în oraș! O grămadă de cerșetori și tomberonezi care lasă dezastru pe lângă locurile unde se aruncă gunoiul menajer. Mașini parcate peste tot, ….în sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în curbe, pe trotuare , pe spatii verzi. Dacă sunt 4 membrii într-o familie , cu vârsta peste 18 ani, fiecare este cu mașina lui și dintre ei mai aduc și mașina de lucru în parcarea de la bloc. Decat să plătească patronul loc de parcare, mai bine i-o da acasă. Spatii verzi distruse, copaci tăiați pentru a nu obtura vizibilitatea spațiului comercial. Drogati cu diferite substanțe se plimba prin oraș. Etc, etc.
Știu din experiență.
Când e vorba de a-ți fi aplicată personal o amendă, contravenție penalitate pentru încălcarea legii, orice cetățean, instruit sau pălmaș, apelează la am greșit , doar de data asta, hai să fim oameni. Pentru unii s-ar putea să fie prima și ultima oară, dar pentru majoritatea e doar o metodă de a evita costul, ba mulți care sunt iertați, vor spune am fost prins, dar am scăpat ușor, a doua oară voi apela la aceiași rețetă. Știu ce vorbesc.
Pe de altă parte observ, când Poliția Comunitară sancționau cu contravenție diferite infracțiuni lumea se oripilează, abuzează, nu au discernământ etc.
Când nu o fac,se revoltă partea opusă, nu fac nimic, tau frunză la câini.
Ideea e, nu e nevoie doar de Poliție pentru asigura ordine într-o comunitate.
Este nevoie de respectarea regulilor comune de către toți și mai ales de sancționarea colectivă a comportamentelor ce nu sunt împotriva tuturor , de fiecare dată când sunt observate.
Camerele singure, nu rezolvă mare brânză.
Atât timp cât actele nu sunt urmate de consecințe…nu se schimbă comportamentul.
O spun observând că pe un segment de 5 km de benzi rezervate circulației autobuzelor și taxiurilor, în ianuarie erau câte 5 mașini abandonate la orele interzise, plus câteva zeci care împrumutau linia. După trei luni constante de aplicare a legii aproape zilnic, de vizibilitate multe și amenzi…nu mai e nici una abandonată, iar lumea nici nu mai împrumută banda rezervată autobuzelor și taxiiurilor chiar dacă de la anumită oră e chiar permisă. Lumea a învățat să respecte regula. E fascinant să observi cum schimbarea comportamentului cu pixul e posibilă.
Viața la km 0 are avantaje si dezavantaje!
Forfotă, viața de noapte, necunoscuți, tineri și neliniștiți , trafic, poluare, etc. dar ești aproape de cultura, de instituții , de transport în comun.
La țară e invers, ai liniște , pădure, aer curat, oameni care se cunosc între ei , dar ești departe de instituții și poate ca nu ai transport în comun.
Damna vrea să aibă doar beneficiile de la oraș.
În Copenhaga centrul este gol! La parter sunt magazine, la etaj birouri!
Oamenii merg în oraș la muncă sau la cumpărături dimineața și merg acasă la liniște după masă..
noaptea sunt petreceri , destrăbălare, nu deranjezi pe nimeni, pt ca oamenii nu dorm acolo ! Tot centrul ei mare petrecere!
Fiecare trebuie sa fie atent UNDE își cumpără locuința , pentru ca știe dinainte ce e în zona respectivă!
sunt deacord cu dumneavoastră,domnule adrian….aveti mare dreptate
Poate “clientul” nu a fost multumit de meditatiile primite de la doamna si a vrut sa ii faca o paguba in cuantumul valorii pe care a platit-o…
