Actualitate Recomandări

Traseul Via Transilvanica prin Bistriţa-Năsăud, omologat de Ministerul Turismului (FOTO)

Primii 134 kilometri din Via Transilvanica, proiect iniţiat în 2018 de Asociaţia Tăşuleasa Social cu ocazia Centenarului Marii Uniri, au fost omologaţi oficial de Ministerul Turismului ca traseu turistic.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

„Via Transilvanica, drumul care unește românii, este omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/2081957008524502?__xts__[0]=68.ARCPR0DHIvrfFlft1QvFjNyo_6P1MiprcoZ118FMDuipuFnVraGPpIoiqKZym9Azq-0Ascrg0rWPHjYOV1Xh4q1ytNC4UV5dPxOvh1XHgPsNKNxWBdSZpZFMaPv-E86RKyh2u6va1ZkGxXBayGy7SkdbwTV0wG9GlXzv0cTyoe5fjmZPCehQ_ZbcjNmCpHYDmI-OCE-Vhq_8xC7xFBfIXKBA43BctPO40UX5FdU-i4RiNZQ2M2Q6esNBYtqIy7sy5I4T60wRWydvj1-dITBcOE40eG_GBg6bUHIbhSLd2jCfk84uZTp4fWocDLQmFleLyilDftDwe4tGEVG2aWDzVwGKcQ&__tn__=-R

Este o mândrie pentru mine, ca după ce în județul nostru s-au dat în folosință primii 134 km din Via Transilvanica, acest traseu să fie și primul din România omologat oficial de Ministerul Turismului.

Felicitări Alin Ușeriu și Asociației Tășuleasa Social pentru idee și inițiativă și tuturor comunităților pe unde trece Via Transilvanica pentru suportul oferit în implementarea acestui proiect.

Când va fi gata în totalitate, Via Transilvanica va porni de la Drobeta-Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va avea circa 1.000 de kilometri și va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

În Bistrița-Năsăud, traseul cu cei 134 km, străbate comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor şi trece inclusiv prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului”, a scris Radu Moldovan pe Facebook.

Via Transilvanica reprezintă un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, inspirat de potecile de pelerinaj din Spania şi cele de anduranţă din SUA.

Sursa foto: Facebook Via Transilvanica, Radu Moldovan

4 comentarii

  • Spre meritul lui, (mă și mir!) Radu Moldovan nu și-a arogat nici o contribuție în realizarea și obținerea acestui succes!!!

  • Ce kkt o făcut ministerul?!? O dat o hârtie cu antet pe care o semnat ministrul? Ce-i aia omologare și la ce-i bună? În baza cărei legi? Ce-o mai certificat ministerul până la nr.882? Da de sfințit, când îl sfințește? Când vine Andreicuț cu soborul? Fără sfințire cu trafaletul pe toate gardurile, poate străinii să-l calce că noi nu!

    • @alex
      si imagineaza-ti ca in spatele unei harti din astea sunt ..un ministru…trei consilieri personali…doi secretari de stat…alti sase consilieri persoanli…4 directori….6 sefi de servicii…30 functionari….10 soferi… 10 femei se servici….9 portari… plus cladiri care trebuie incalzite….masini cu care sa se plimbe…tichete de vacanta… ore suplimentare… sporuri de performante la fiecare dintre ei….SI TOATE ASTEA DIN MUNCA MEA IN TREI SCHIMBURI DE LA LEONI!!
      (un banc pentru tine…. ministrul cheama un subaltern si-i spune: – Esti venit abia de un an si ai reusit sa parcurgi toate treptele ierarhice de la simplu consilier, sef de birou, director si pana mi-ai devenit secretar de stat. Ai rezultate foarte bune. Felicitari!

      – Multumesc, tata! )

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.