”PSD a reușit să anuleze orice dezbatere serioasă pe temele importante, iar prin încercarea de a modifica legile justiției a împiedicat întreaga societate să se angajeze într-un proiect. Din prima lună de guvernare a adus oamenii în stradă, iar astăzi s-a uitat că nu avem autostrăzi, spitale sau o educație de calitate. Vorbim de pensii speciale, de politizarea administrației, în loc să ne vedem de dezvoltarea țării”, scrie pe pagina sa de Facebook președintele PNL Bistrița, consilierul municipal Sorin Hangan.
El a adăugat:
”PSD-ALDE a ratat acest ciclu electoral, așa cum l-a ratat și pe cel anterior. Viitoarea guvernare trebuie să fie una profesionistă, care va înțelege că scopul nu e să rămâi la putere. Scopul este buna guvernare în folosul cetățeanului, iar pentru asta și PNL și aliații din opoziție trebuie să fie pregătiți.
Nu cred că trebuie irosit timpul pe ținte false. Avem conduceri statutar alese și singura evaluare reală se face după votul cetățenilor. Dacă ai primit încrederea lor mergi mai departe. Suntem la mai puțin de un an până la alegeri și singurul lucru eficient pe care îl poate face partidul astăzi este să se pregătească fiindcă problemele sunt grele și multe. Astăzi și în perioada care vine trebuie să arătăm că suntem o alternativă, altfel nu vom merge înainte. Sper ca deciziile la nivelul conducerii centrale să fie în acest sens”.
El crede că ”opoziția trebuie să fie unită și să găsească resurse pentru a se alia concret în fața PSD. Nu știu cui i-ar folosi, ca într-un oraș, PSD să câștige cu 30%, iar opoziția să piardă totul chiar dacă are susținere de 70%. Electoratul de centru-dreapta ne-ar sancționa definitiv. Cred că orgoliile nu mai au ce căuta în politica de azi. Sistemul alegerilor dintr-un singur tur obligă practic partidele de dreapta să aibă o foaie de parcurs comună, altfel pierdem toți. Liderii au o mare responsabilitate în acest proces. Timpul e scurt și trebuie să vedem fapte concrete. Nu am de gând să mă răfuiesc în viitoarea campanie de alegere a primarului de municipiu cu USR, RO+, PMP, PNȚCD și alte formațiuni pe care le consider prietene. Vreau să facem front comun și cel mai bun să fie ales. Primăria nu e formată doar din primar, în definitv, ci dintr-o echipă mult mai mare. Sper să avem înțelepciune”.
si PNL-ul a dat si a facut niste legi atunci cind a fost la guvernare……………………de ma doare capul si acum.
asa ca ……multa demagogie si minte scurta ………
Pe cei de la Per si Pv nu-i baga Hangan in calcul ? El nu stie ca de la verzi se pregateste Balan cu trupa la primarie, si Per-istii la fel.
Da stimabile domn,să avem înțelepciune si să nu uităm cu ajutorul cui au ajuns ăștia unde sunt ,i-ti amintesc eu cu ajutorul USĂLĂ-ului,a distinsului trădător Țintean samd ce vrei mă?niste lingăi sunteti toti va urmariti numai ciolanu out cu voi cu toti!
poate la cusma printre doua turme!
e simplu..nu avem nici o sansa cu clasa politica din romania!!
toti doar…os!
vreau politicieni straini si arbitraj video!!!
de ce?
nu am vazut niciun politician care sa fie corect, atacul la persoana e la baza discursului politic
Ar fi extrem de benefic pentru toata Romania, daca intreaga opozitie ar intelege, ca indiferent de partidul politic ajuns la putere prin vot, este ales pentru o perioada de patru ani. Rolul opozitiei este foarte benefic , atat timp cat face o opozitie benefica, dar sa scoti toata ziua lumea in strada ca cei de la putere nu sant buni , este dureros, jenant si mai ales distrugator pentru noi toti. Daca ceea ce spune d-l Hangan s-ar auzii si mai sus , ar fi foarte bine, am intra intr-o stare de normalitate.
Greșelile din 1989 până în prezent trebuie obligatoriu și urgent înlăturate. Se impune modificarea legislației, ca exemplu:
– Reprezentanții administrațiilor publice locale ( președinți și consilieri județeni, primari și consilieri locali ), să aibă acces în campania electorală numai după parcurgerea unui examen cu bibliografie din legislația administrației publice locale, în fața unei comisii de examinare formată din profesori universitari de specialitate numiți prin hotărâre de guvern pentru fiecare județ.
– Primii 3 sau 5 clasați, să acceadă în campania electorală și să beneficieze de finanțare locală în funcție de numărul de locuitori ai unității administrativ-teritoriale, cu decontarea acesteia la finalul campaniei electorale.
– Grupările politice cu oameni slab pregătiți vor dispărea, administrațiile publice locale vor beneficia de personal specializat ce va garanta lucrările în folosul cetățeanului.
– Banul public nu va mai fi folosit în interes personal sau de grup, resursele publice vor fi folosite pentru școli, spitale, autostrăzi, administrația publică va deveni eficientă.
– Partidele politice să aibă reprezentare în Parlament, acolo să pătrundă și să se formeze adevărați profesioniști în materie politică. La nivel local să-și formeze doar pepiniera, dacă putem spune așa,
– Astfel orice cetățean de la 40-45 de ani dacă dorește cu experiența dobândită să treacă în administrația locală, să aibă toate ușile deschise.