Actualitate

Trei bărbaţi au fost arestaţi după ce au furat bunuri de 80.000 de lei

Trei bărbaţi au fost arestaţi miercuri seara pentru 29 de zile şi alţi doi nu au voie să părăsească ţara fiind suspectaţi că, în ultimele trei luni, au furat din mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud, bunuri în valoare de 80.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud Antonela Gorgan a informat, joi, printr-un comunicat, că în urma unei acţiuni complexe, poliţiştii au identificat şapte persoane suspectate că, în perioada iunie-august 2011, au sustras bunuri de pe raza mai multor localităţi, cauzând un prejudiciu estimat de 80.000 lei. O parte din bunuri au fost găsite asupra acestora, mai precis într-o autoutilitară cu care s-au deplasat pentru comiterea faptei, bunurile fiind restituite părţilor vătămate.

Potrivit sursei citate, patru dintre suspecţi au fost prinşi miercuri dimineaţa la ora 5.00 pe raza localităţii Măgura Ilvei, unde poliţiştii au identificat şi blocat în trafic un autovehicul condus de Sever R. (22 de ani) din Tureac, şoferul având permisul de conducere suspendat. În maşina condusă de acesta se afla şi Florin H. de 22 de ani din Tureac.

Tot atunci, poliţiştii au mai blocat şi o autoutilitară condusă Andor M. de 36 ani din Rodna care nu deţinea permis de conducere şi în care se mai afla Lazăr A. de 21 ani din aceeaşi localitate. În autoutilitară, poliţiştii au găsit mai multe utilaje cum ar fi motocositoare, rotopercutoare, percutor, motofierăstru.

“Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că bunurile găsite asupra acestora  provin din comiterea unor infracţiuni de furt calificat, în dauna lui G. T. din comuna Rodna şi F. D. din satul Valea Mare, comuna Şanţ”, a declarat Antonela Gorgan, potrivit căreia furturile datau din noaptea de  13 spre 14 august, respectiv din noaptea de 16 spre 17 august a.c..

Ea a mai spus că în cadrul cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei patru, împreună cu Cornel B. de 34 ani, Pompei F. de 27 ani şi Costel B. de  25 ani, toţi din Rodna, sunt principalii suspecţi şi ai altor furturi comise în noaptea de 4 spre 5 iunie a.c., respectiv 8 spre 9 iunie a.c. la punctele de lucru din Anieş şi Ilva Mică ale unei societăţi comerciale din Bistriţa, iar  Costel B.  a condus pe drumurile publice  autoturismul folosit fără a poseda permis de conducere.

„Faţă de cinci dintre suspecţi, Lazăr A., Pompei F., Cornel B., Costel B. şi Sever R., a fost luată măsura reţinerii preventive. Ei au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Năsăud, dar instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile doar faţă de trei dintre ei, Lazăr A., Pompei F. şi Cornel B., în timp ce faţă de Costel B. şi Sever R. s-a luat măsura interzicerii de a părăsi ţara”, a mai spus Antonela Gorgan.

Conform sursei citate, Poliţia Năsăud îi cercetează însă pe toţi şapte pentru furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia îi este suspendat dreptul de a conduce.

Sursa foto: IJP Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.