Actualitate

Trei bărbați din BN, prinși cu droguri. Flagrant în Vama Borș, percheziții și arestări

(FOTO-VIDEO) Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și procurorii DIICOT au descoperit droguri în valoare de peste 200.000 de euro, în urma unui flagrant organizat în Vama Borș.

La sfârșitul anului trecut, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, s-au sesizat din oficiu cu privire la constituirea unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc.

Astfel, în 17 ianuarie a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant delict în Punctul de trecere a frontierei Borș – România, în urma căreia au fost prinși trei bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 52 de ani, toți din județul Bistrița-Năsăud, imediat după ce aceștia au trecut frontiera din Ungaria în România, cu două autoturisme.

În urma controlului amănunțit al celor două mașini, polițiștii au descoperit 17,6 kg de canabis și 354,3 grame de cocaină, informează într-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Ulterior, în cauză au fost desfășurate 10 percheziții domiciliare la locuințele mai multor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni de trafic de droguri.

La percheziții au fost descoperite și ridicate 60 de grame de canabis, 15 grame de hașiș, semințe de canabis, cântare de mare precizie, bonguri, grindere, obiecte purtătoare de urme vegetale și carduri cu urme de substanță pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au mai fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, medii de stocare, înscrisuri, 2.200 de lei și 40 de euro, un box metalic și un baston telescopic.

Au fost indisponibilizate și trei autoturisme ce ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Opt persoane au fost conduse la audieri, iar față de patru dintre ele (cei trei prinși în flagrant și un alt inculpat) procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus reținerea pentru 24 de ore. Cele patru persoane au fost prezentate, în cursul zilei, Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc.

În acțiune au fost angrenați și poliţişti specializați în combaterea criminalității organizate din Cluj-Napoca și Maramureș, ai Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, precum și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE În 18 ianuarie, cele patru persoane reținute pentru 24 de ore și cercetate pentru constituire grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc au fost prezentate instanței, care a dispus arestare preventivă 30 de zile, pentru fiecare.

Foto-Video: IPJ Bistrița-Năsăud, DIICOT

14 comentarii

  • Puneți va rugam și numele acestor nenorociți și poza cu cei care au distrus familii și copii să-i facem cunoscuți pe acești tâmpiți!

    • etnobotanice nu e iarba canabis ! specialistilor

      iarba vindeca multe boli grave dar pretu e imens pentru ulei de canabis

      in America si multe tari din europa iarba e legala

      Foarte multe dintre ţările din UE şi statele din SUA au decriminalizat consumul de marijuana şi acum fac demersuri spre legalizare. În Germania sute de experţi juridici se chinuie să elimine o legislaţie anti-marijuana care condamnă consumul, când fumătorii reprezintă deja 4% din populaţia Europei. Iar în Olanda, unde sunt decriminalizate toate lucrurile legate de iarbă, consumul este cel mai mic. În ciuda acestui fapt, mulţi politicieni populişti din diverse state europene, inclusiv cei din România, se folosesc de lupta cu marijuana în campania electorală, ca să câştige puncte în ochii electoratului încuiat

    • Mihai ai google poti cauta

      Cancerul, durerea cronică, epilepsia sau boala Parkinson sunt doar cateva

    • Canabisul tine sub control simptomele precum durerea sau crizele convulsive,nu vindeca cauza lor.Sunt utile din acest punct de vedere dar nu vindeca nimic.

  • Fenomenul in Bistrita a luat amploare si pe fondul lenei si comoditatii politiei bistritene si a celor responsabil cu combaterea traficului de droguri.
    Oricum si pentru atat (prinderea celor de la Vama Bors) putem considera ca este un inceput de an bun.

  • Urmare a reinterpretărilor drepturilor absolute ale infractorilor în raport cu instituțiile ce-i pot deranja și-i pot pune la respect, antamate mai deunăzi de infailibilii judecători ai Curții Constituționale a României în favoarea prietenilor lor corupți din politică, vom asista neputincioși la desfințarea tuturor probelor ce pot fi suspectate că au adus atingere vreunui drept suprem al omului infractor, de a avea libertatea nestânjenită de vreo interceptare a convorbirilor sale telefonice sau de a fi urmărit penal fără să fie informat despre acest lucru, astfel că orice pârlit de avocat va reuși să demonstreze în fața judecătorilor că, în fapt, faptele penale nu există fiindcă au fost probate prin metode ilegale.
    România a ajuns raiul infractorilor. Ne plecăm capul în fața lor, au tot dreptul din lume să-și apere statutul și să fie liberi și prosperi.

    • Aş atrage atenţia că pedeapsa penală medie în UE este de 9 luni, la noi este de 7 ani.

      nu prea pare raiul infractorilor tristan . asa ai vazut la televiziunile anti psd

      ai vazut cum arata puscarile in UE si cum arata in romania

  • Dorele, odată că-i minciună cu media de 7 ani a pedepsei penale, (nu-i mai mare de 2 ani).
    Apoi, or fi puscăriile în occident altfel, (cine vrea se poate duce s-o facă acolo), dar nu-i normal ca un deținut să trăiască mai bine decât o familie de oameni simpli, muncitori, onești.
    Asta-i nivelul economic la noi, deocamdată.
    Adică , de ce n-am plânge că nu-ș școlile, spitalele ca-n occident, dar ne-am văita de pușcării. Acolo nu este obligat să mergi.
    Când pușcăria in România va fi cu adevărat un loc de speriat, atunci probabil că vor fi mai puțini infractori. (adică regim de muncă normală, dar ”bărbătească” – la mină, de ex., prelucrat stuf în deltă, cu o hrană minimală dar asigurând norma de calorii aferentă, cu haine din reforma armatei, etc.)

  • Pt. domnu Dorel,
    Nu, n-am văzut cum arată pușcăriile din România, nu am prieteni, rude sau cunoscuți pe acolo… mea culpa!
    Am văzut în schimb spitale mizerabile.
    Și mai văd că există o preocupare disproporționată în spațiul politic guvernat de PSD de a apăra infractorii și interesele lor mai presus de orice altceva. E subiectul primordial, din orice parte privești lucrurile.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.