Actualitate

Trei bărbaţi din Rebrişoara şi Rodna, după gratii. Poliţiştii au amendat evazionişti şi hoţi de lemne

Trei bărbaţi de pe Valea Someşului, condamnaţi la închisoare pentru diverse fapte, au fost aduşi cu duba Poliţiei la Penitenciarul Bistriţa. Polițiștii de la Investigații Criminale, ajutaţi de colegii lor din Sîmngeorz-Băi şi de la Postul Rebrişoara au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii, toate emise de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, doi bărbați de 31, respectiv 27 de ani, ambii din Rebrișoara, au fost condamnați la 3 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, iar un tânăr de 20 de ani din Rodna a fost condamnat la 7,6 ani  închisoare, pentru comiterea de infracţiunii de tentativă de omor. Cei trei au fost încarcerați în Penitenciarul Bistriţa.

Amenzi de 25.000 de lei pentru evaziune fiscală 

Tot joi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, pe raza județului. Ei au făcut controale şi verificări de specialitate, la unităţi comerciale de pe raza județului Bistrița-Năsăud, având ca scop combaterea fenomenelor ilicite din domeniile traficului și comerțului cu țigarete și produse din tutun precum și producerii și comercializării alcoolului și băuturilor alcoolice.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.000 lei, toate prevăzute de Legea cu nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Totodată, au fost confiscate băuturi alcoolice în sumă de 118 lei.

Amenzi în valoare de 8000 lei pentru hoţii de lemne

La data de 12 octombrie a.c., în cadrul acțiunilor de prevenire și combatere a delictelor silvice, polițiștii au fost confiscat 7,25 mc de material lemnos în valoare totală de 1155 lei.

Astfel, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au constatat și aplicat 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 3000 lei și au ridicat în vederea confiscării, cantitatea de 4,85 mc de material lemnos, în valoare totală de 855 lei.

De asemenea, în aceeași zi, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au constatat și aplicat 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 5000 lei și au ridicat în vederea confiscării 2,4 mc de material lemnos, în valoare de 300 lei, transportat fără a deține documente legale.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS