Cultură Social

Trei din patru ştranduri au probleme de igienă şi securitate, potrivit CJPC

Trei din patru ştranduri din Bistriţa, verificate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud, nu respectau legislaţia în vigoare privind protecţia consumatorilor, unele având pietre pe fundul piscinei, altele ţânţari morţi pe luciul apei.

În urma controalelor făcute de comisarii CJPC s-au încheiat trei procese verbale, două soldate cu avertismente şi unul cu o amendă de 2000 lei.

Potrivit unui comunicat al CJPC Bistriţa-Năsăud, dat joi publicităţii, printre negregulile constatate de comisari a fost şi aceea că, la un operator economic, tarifele pentru serviciile prestate la piscină nu erau afişate la intrare. La alt operator economic, nu era afişat regulamentul privind utilizarea piscinei, acesta preferând să-şi avertizeze clienţii că săritul în bazin este interzis şi că există pericolul de înec.

De asemenea, la data controlului, nu exista un registru de evidenţă a calităţii apei şi a clorului rezidual, iar substanţele dezinfectante pe baza de clor, folosite la dezinfectarea apei din piscină, nu aveau redactate în limba română informaţiile inscripţionate pe etichetă.

Potrivit sursei citate, comisarii CJPC au constatat că, pe fundul unei piscine, se aflau pietre care nu faceau parte din decor conform proiectului de execuţie al acesteia, iar luciul apei din piscină prezenta pe alocuri ţânţari morţi.

„La alţi doi operatori economici s-a constatat că registrul de evidenţă a calităţii apei şi a clorului rezidual nu era completat la zi”, se arată în comunicat.     

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud a desfăşurat, zilele acestea, o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la ştranduri, piscine, bazine de înot şi water-park-uri, verificând, în total, patru operatori care au astfel de activităţi.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS