Actualitate

Trei funcţionari ai APIA Bistriţa-Năsăud, acuzaţi de corupţie. DNA a găsit în birourile lor bani şi caş

Trei funcţionari ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, acuzaţi de fapte de corupţie, au fost ridicaţi, vineri de la sediul APIA de pe strada Tărpiului de procurorii DNA care i-au dus, la Parchet, pentru audieri. În birourile lor au fost găsite diverse sume de bani, dar şi caş adus de fermieri de la stână, susţine directorul APIA, Florin Căpraru.

Potrivit lui Florin Căpraru, procurorii DNA au ajuns la sediul APIA Bistriţa-Năsăud în jurul orei 14.30 şi au pus sechestru pe trei birouri ale unor funcţionari care preluau cereri de subvenţii pentru animale.

„Procurorii DNA au răscolit birourile respective unde am înţeles că au găsit bani şi caş. Au stat la APIA până în jurul orei 18.00. Trei funcţionari au fost ridicaţi şi duşi la Parchet pentru audieri. Nu ne-a fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile care li se aduc. Este vorba de fapte de corupţie, oricum, însă rămâne de văzut dacă e vorba de luare de mită sau de foloase necuvenite”, a declarat Florin Căpraru pentru Timp Online.

Potrivit sursei citate, ancheta este făcută de DNA Cluj, procurorii ajungând la Bistriţa în ultima zi în care s-au mai putut prelua cereri de subvenţii pentru animale. „Procesul de preluare a cererilor nu a fost perturbat. Am repartizat altor nouă funcţionari şi ceea ce revenea în responsabilitatea celor trei. Nici nu a fost o zi foarte aglomerată”, a declarat Florin Căpraru.

Deocamdată nu se ştie că măsuri se vor lua împotriva celor trei, DNA urmând să anunţe, printr-un comunicat, aşa cum se obişnuieşte, dacă va propune măsuri preventive.

Până vineri inclusiv, APIA a preluat cereri de subvenţii de la 14.000 de proprietari de animale, Bistriţa-Năsăud fiind unul dintre Florin caprarujudeţele cu cei mai mulţi beneficiari de subvenţii. De curând, Florin Căpraru (foto) declara pentru publicaţia noastră că toate subvenţiile care erau individualizate în anii trecuţi pe vacă, pe oaie, pe lapte, pe vacă din zona defavorizată, acum s-au depus printr-o singură cerere, unică, iar fiecare solicitant de subvenţii se regăseşte în acea cerere unică cu câte tipuri de subvenţii poate accesa.

” Noi suntem un judeţ destul de complicat din acest punct de vedere, al treilea din ţară ca număr de animale, avem în jur de 14.000 de potenţiali beneficiari de subvenţii”, a spus Căpraru.

Foto: arhivă

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS