Actualitate

Trei studii de fezabilitate pentru proiecte cu bani europeni, pe masa aleșilor locali

Primăria Bistrița are studii de fezabilitate făcute pentru investițiile ”Reabilitare si modernizare Liceu Tehnologic de Servicii”, ”Reabilitare și modernizare Grădinița ”Dumbrava minunată”, str. Ecaterina Teodoroiu nr. 4”, ”Centrul de promovare pentru energie regenerabilă – Reabilitare și modernizare imobil str. Nicolae Bălcescu”, care vor fi aprobate în următoarea ședință de Consiliu Local, și vrea să acceseze fonduri europene.

”Reabilitare si modernizare Liceul Tehnologic de Servicii” – 5.451.874 lei

Obiectivele  specifice ale investiţiei sunt: reabilitarea şi modernizarea imobilului în care funcţionează Liceul Tehnologic de Servicii, inclusiv modernizarea utilităţilor, având ca scop principal îmbunătăţirea activităţilor şcolare preuniversitare; dotarea cu echipamente IT şi conectarea la internet; dotarea cu mobilier specific desfăşurării activităţilor şcolare; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; reducerea consumului anual specific de energie sub 80 kwh/mp/an.

Lucrările de reabilitare şi modernizare constau în recompartimentarea şi modernizarea spaţiilor existente, precum şi extinderea clădirii cu un corp P+2E.

”Reabilitare și modernizare Grădinița ”Dumbrava minunată”, str. Ecaterina Teodoroiu nr. 4” – 3.753.560 lei

Accesele pietonale se vor realiza dinspre strada Ecaterina Teodoroiu la cota trotuarului existent şi dinspre Parcul Central la cota demisolului. Se propune extinderea clădirii prin mansardare. Prin soluţia adoptată se urmăreşte respectarea întocmai a faţadei iniţiale şi nu se alterează în nici un fel tipologia arhitecturii locale precum şi alinierea la frontul stradal existent.

Se va rezolva accesul persoanelor cu dizabilităţi la două nivele ale clădirii (demisol şi parter) prin intermediul unei platforme hidraulice exterioare închise, se vor separa fluxurile personal – preşcolari şi se vor realiza o scară exterioară de evacuare şi o scară interioară dimensionate specific funcţiunii  (cu înălţimea la treaptă max.15cm). Se va reface împrejmuirea sudică (paralelă cu aleea din Parcul Central, în lungul valului de pământ şi corelată cu propunerile de amenajare ale acestuia) cu poarta de acces, se va realiza împrejmuirea spre vest şi se va organiza un acces auto dinspre str. Ecaterina Teodoroiu, cu trei locuri de parcare (un loc pt. persoane cu dizabilităţi) şi platformă menajeră. Se vor face reparaţii la împrejmuirea dinspre strada E. Teodoroiu şi se va amenaja o firidă pentru tablourile de instalaţii în vecinătatea intrării astfel încât acestea să nu ocupe spaţiu pe trotuar. Se va realiza o perdea de apă la nivelul acoperişului către nord şi est unde nu sunt respectate distanţele de siguranţă la incendiu între clădiri.

”Centrul de promovare pentru energie regenerabilă – Reabilitare și modernizare imobil str. Nicolae Bălcescu” – 3.036.630 lei

Fostul punct termic va fi transformat în centru cu un spațiu multifuncțional pentru expoziții, conferințe, seminarii, sesiuni de training sau work-shop la parter, iar la etaj spatiu administrativ si un apartament cu o cameră (garsoniera cu bucătărie tip chicineta) care să exemplifice utilizarea rațională a resurselor de energie, folosit în atelierele, lecțiile si demonstrațiile practice care se vor desfășura. Centrul propus va respecta conceptele de „Casa pasivă” si „Casa cu consum zero de energie”, avându-se în vedere să se facă certificarea clădirii în conformitate cu standardele europene din domeniu.

Se vor utiliza materiale ecologice de calitate superioară, atât pentru amenajările interioare cât si la exterior, inclusiv placaje din lemn, piatră naturală, metalice, dar si utilizând elemente adăugate (parasolare, copertine) de factură modernă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.