Actualitate

Tribunalul Bistriţa-Năsăud decretează: Supleanţii de pe listele USL au mandate valide

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dat în 8 martie o sentinţă prin care anunţă că supleanţii de pe listele USL sunt validaţi în funcţiile de consilieri judeţeni. Decizia magistraţilor vine ca urmare a unui proces deschis de USL având ca obiect „acţiune în constatare” prin care judecătorilor li se cerea să se pronunţe în legătură cu validitatea mandatelor celor patru.

Procesul a fost deschis în 28 februarie, imediat după ce Consiliul Judeţean a refuzat să îi valideze pe cei patru, Mirela Cîrcu, Nicolae Lupşan, Vasile Puica şi Szanto Arpad.

Consilierul judeţean Dorin Popescu (PNL), desemnat de USL să se ocupe de acest proces, a declarat, vineri, pentru Timp Online, că a demarat „acţiunea în constatare” fiindcă era nevoie de nişte clarificări suplimentare.

„După primul proces intentat de USL, instanţa a dat o sentinţă favorabilă, dar incompletă. Nu se spune acolo nimic legat de validitatea mandatelor celor patru colegi şi noi am cerut explicaţii suplimentare”, a declarat Dorin Popescu.

Vineri, Tribunalul a dat următoarea sentinţă: „Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta USL Bistriţa-Năsăud în contradictoriu cu pârâtul CJ Bistriţa-Năsăud şi, în consecinţă: constată nelegalitatea refuzului CJ de a valida consilierii supleanţi de pe lista USL şi, în consecinţă, constată ca fiind validaţi în funcţia de consilier judeţean numiţii Mirela Cîrcu, Nicolae Lupşan, Vasile Puica şi Szanto Arpad, conform propunerilor comisiei de validare din Raportul IC/1256/04.02.2013. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 1008,3 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”.

Dorin Popescu a spus că salută sentinţa magistraţilor fiindcă astfel s-a pus punct unui război fără rost. „Mă bucur că s-au clarificat lucrurile. S-a încheiat astfel un război fără rost. În ce priveşte suma de o mie de lei pe care o cerem, ea reprezintă cheltuielile pe care le-am făcut cu avocatul”.

Mandatele celor patru supleanţi de pe listele USL au fost validate în şedinţa din 6 martie prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Radu Moldovan, după ce consilierii judeţeni PDL au refuzat să voteze ordinea de zi, unde primul punct era un proiect ”pentru punerea în aplicare a Sentinţei civile nr. 15/20.02.2013 a Tribunalului Bistriţa-Năsăud”. Ordinea de zi a fost votată de 13 consilieri din 27 prezenţi. După ce noii consilieri au depus jurământul, aleşii PDL au părăsit sala în semn de protest. Grupul PDL acuză faptul că şedinţa s-a desfăşurat în mod ilegal din moment ce ordinea de zi a nu a fost aprobată de majoritate şi a anunţat că se va adresa instanţei.

4 comentarii

  • Punem pariu că în 2 – 3 luni hotarârile de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud vor fi luate de Tribunalul Bistriţa-Năsăud?!

  • De ce oare se indoieste Uniunea Eropeana de idependenta justiei ?
    Tocmai de aceea !
    Am zis nu am dat cu parul !
    Fumosa tactica USL !
    Care stat de drept ?
    De ce idependenta a justitiei ?
    Poate cand o sa fie malparaxis si atunci politicul nu o sa mai fie bagat in seama pentru ca este vorba de libertatea lui /favor politic !
    Romania este pe drumul cel bun !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.