Tribunalul Bistriţa-Năsăud este solicitat să revizuiască sentinţa dată în favoarea soţiei judecătorului Ovidiu Puţura, cercetat de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, o primă înfăţişare urmând să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor, potrivit portalului instanţelor de judecată.
Paul Bredea- Mureşan şi soţia Ionela Elisabeta au făcut recurs în procesul lui Alina Puţura, soţia judecătorului Ovidiu Puţura, cerând instanţei să revizuiască sentinţa favorabilă dată directoarei de la Colegiul Tehnic InfoEl care a reuşit, cu ajutorul soţului, să câştige iniţial procesul la Tribunal, sentinţa fiind dată de judecătoarea Corina Iacob.
După ce DNA a intervenit pe fir, iar înţelegerile dintre magistraţi au ieşit la iveală, familia Bredea a dezvăluit întâmplările prin care a trecut.
Paul Bredea Mureşan a explicat că a cumpărat de la o persoană de bună credinţă o suprafaţă de teren de 916 metri pătraţi mai sus de Leoni, pe strada Freziei, nr. 1, cu intenţia de a construi acolo o casă.
„Am cumpărat terenul legal de la o persoană de bună credinţă, l-am întăbulat şi am început să-mi construiesc o casă undeva prin 2012 după ce am obţinut toate autorizaţiile necesare. După ce mi-am ridicat o parte din casă, am aflat că e o suprapunere de terenuri şi că familia Puţura ar deţine acte pe acelaşi teren însă obţinute după mine. După ce era o ridicată o parte din casă, m-am trezit cu familia Puţura care mi-a spus că acela e terenul lor. Mi-au intentat proces la Judecătoria Bistriţa. A durat vreo doi ani acel proces. A fost chemat un expert neutru şi în final am câştigat procesul. Ei însă au fost nemulţumiţi de sentinţă şi mi-au făcut recurs la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Toţi avocaţii cu care am vorbit mi-au spus că nu am cum să pierd şi m-au sfătuit să merg singur să mă apăr fiindcă, mi-au spus ei, nu se poate da o sentinţă de demolare la un contructor de bună credinţă. Există alte variante, de înţelegere, nu de demolare. E exclus aşa ceva. Actele mele erau foarte clare. Trebuie să fii nebun să mai plăteşti avocat. Numai la noi se putea întâmpla aşa ceva. Eram convins că voi câştiga. Am întrebat 20 de avocaţi şi toţi mi-au spus că nu are rost. Am primit sentinţa, undeva în decembrie 2014, prin care instanţa a decis că trebuie să-mi demolez casa”, a spus el.
Terenul pe care l-a cumpărat familia Bredea a fost utilizat de Agroindustriala Bistriţa, făcând parte dintr-o suprafaţă mult mai mare. „Agroindustriala s-a desfiinţat. În 1998, bucata de teren pe care am cumpărat-o eu a fost scoasă din suprafaţa aceea mare şi a fost întabulată cu număr nou, legal. Tatăl doamnei Alina Puţura, în 2002, a întabulat încă o dată acelaşi teren neţinând cont de actul din 1998 pe care l-a obţinut persoana de la care am cumpărat eu. Aşa s-a ajuns la suprapunere de terenuri”, a spus el.
Paul Brendea s-a bucurat când a văzut la ştiri care este adevărul în cazul speţei sale. „Vă daţi seama că m-am bucurat. E clar că s-a făcut o nedreptate şi vreau să mă îndrept împotriva judecătorilor”, a spus el.
Potrivit declaraţiei de avere a judecătorului Ovidiu Puţura, soţia acestuia, Alina Puţura, ar fi moştenit, în anul 2006, o suprafaţă de teren de 1000 de metri pătraţi care e posibil să fie aceeaşi pentru care s-a judecat cu familia Brendea. În acelaşi document se mai arată însă că familia Puţura avea multe alte proprietăţi: un hectar de pădure la Bistriţa, 2334 de metri pătraţi teren extravilan la Bistriţa, 3,7 ha de pădure la Cuşma, 1378 de metri pătraţi la Bistriţa, teren intravilan. Tot la Bistriţa, soţii Puţura mai au casă şi apartament, două maşini, dintre care un BMW X3 şi un Renault Megane şi zeci de mii de euro în conturi.
Recursul se va judeca în data de 27.01.2016.
Între timp, fostul judecător şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, judecat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, a fost plasat sub control judiciar. Curtea Supremă a înlocuit arestul preventiv în cazul acestuia cu o măsură mai blândă. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-ar fi promis Corinei Iacob, judecător la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, că, din funcţia pe care urma să o ocupe la Ministerul de Justiţie, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici astfel încât fiul acesteia să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-ar fi cerut lui Iacob să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent.Soţia sa, Alina Puţura, e în continuare directore la Colegiul Tehnic InfoEl.
Sursa foto: Mediafax, arhivă
Adaugă comentariu