Actualitate

TSD BN: Dezbatere pe tema noului Cod Fiscal

”1. Noul Cod Fiscal nu înseamnă majorări sau introducerea de noi taxe. 2. Noul Cod Fiscal înseamna mai mulţi bani în buzunarul fiecărui român. 3. Noul Cod Fiscal presupune o colectare voluntară mai bună a taxelor şi impozitelor. 4. Noul Cod Fiscal va asigura creştere economică pentru următorii ani. 5. Noul Cod Fiscal va stimula antreprenorii. Sunt cele cinci concluzii care au rezultat în urma dezbaterii pe tema Codului Fiscal, care a avut loc la Bistriţa în organizarea TSD Bistrița-Năsăud”, informează TSD BN.

La eveniment au participat directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Cristian Parasca, senatorul PSD Ioan Deneş, viceprimarul Bistriţei, George Avram, şi omul de afaceri Horaţiu Gherman. De asemenea, au răspuns pozitiv invitaţiei dezbatere şi reprezentanți ai TSD Cluj, împreună cu preşedintele filialei TSD Cluj-Napoca, Gabriel Horia Nasra.

”Scopul dezbaterii a fost de a oferi tinerilor o mai bună înţelegere a acestei teme şi a impactului pe care Codul Fiscal îl va avea asupra economiei şi a tuturor cetăţenilor României”, a precizat președintele TSD BN, Bogdan Ivan.

Aici mai multe fotografii

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă analiză a implicaţiilor asupra bugetului consolidat. În schimb, preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind Codul de procedură fiscală.

1 dezbatere tsd bn cod fiscal 2 dezbatere tsd bn cod fiscal 3 dezbatere tsd bn cod fiscal 4 dezbatere tsd bn cod fiscal

6 comentarii

    • Mai dar tu ii fi ceva dr in stiinte. Ne dai si noua un CV sau nu sti ce e acesta desteptule.

  • Avram si Denes dezbat noul cod fiscal . Avram un fost boxer actual mister spaga la primarie si Denes senatorul care habar nu are pe ce lume traieste. Mai inainte batea copiii pe la orfelinate facand pe educatorul aspru . Pacat de naivul tsdist Bogdan care -si risipeste tineretea invatand de la astfel de specii . O sa ramana ajutor de ospatar.

  • In sfarsit o initiativa care vine in sprijinul tinerilor, tinerii trebuie informati nu intoxicati cu tot felul de dezinformari. Felicitari pentru dezbatere.

  • Politica europeana se face prin dezbateri si sustinerea in plan politic a concluziilor de la sfarsitul discutiilor. Felicitari!

  • Codul fiscal da cu o mana si ia cu doua. Este vorba de majorări de impozite pe locuinţe şi terenuri, la nivelul autoritatilor locale. Impozitul pe locuinţe nu va mai fi limitat la 0,1% din valoarea impozabilă, ci va fi stabilit între 0,08% şi 0,2% de către primării, iar proprietarii care nu îşi îngrijesc casele şi/sau terenurile vor plăti, din ianuarie 2017, un impozit de şase ori mai mare faţă de nivelul standard, conform proiectului noului Cod Fiscal.
    Si mai draconic stau lucrurile cu privire la impozitul pe teren, in special pentru terenurile situate în intravilan sunt introduse limite minime şi maxime, pe ranguri de localităţi şi zone.
    Competenţe ale consiliilor locale: pot majora, pentru clădirile şi terenurile neîngrijite situate în intravilan, impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500%; pentru terenul agricol din extravilan nelucrat timp de doi ani consecutiv se poate majora impozitul pe teren cu până la 500%.
    Conform proiectului prezentat de Guvern, din ianuarie 2018 impozitul pe teren va putea fi majorat de către primării de şase ori pentru terenurile situate în intravilan, dacă acestea au un grad de ocupare mai mic de 20% inclusiv. Această majorare îi va afecta inclusiv pe proprietarii de mari terenuri.
    De asemenea, pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local va putea majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an. Populaţia va fi obligată să achite impozit şi pentru terenul ocupat de construcţiile pe care le deţine, inclusiv locuinţe, Guvernul pregătind această măsură pentru anul viitor conştient fiind că introducerea noului impozit va avea un impact asupra veniturilor persoanelor fizice.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.