Politică

TSD – ”Olimpiada comunicării europene”. Paşcu: Paradoxal, interes mai mare la ţară decât la oraş

TSD Bistriţa-Năsăud a lansat, în prezenţa europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu, prima ediţie a ”Olimpiadei comunicării europene”, un concurs despre importanţa Parlamentului European adresat tinerilor, echipa câştigătoare urmând să plece în vizită la Bruxelles. Paşcu: Numărul de voturi va depinde de felul în care fiecare partid va reuşi să-şi mobilizeze simpatizanţii pentru 25 mai.

1 tsd pascu 2 tsd olimpiada 3 tsd olimpiada 4 tsd olimpiada

Concursul de proiecte organizat de filiala condusă de Bogdan Ivan are ca scop ”conştientizarea tinerilor cu privire la importanţa instituţiilor europene şi a alegerilor europarlamentare pentru România şi cetăţenii săi”. Concursul se adresează tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 25 ani. Participanţii vor trebui să realizeze proiecte redactate în MWord, cu o lungime cuprinsă între 3 şi 6 pagini, în care să prezinte viziunea lor despre importanţa Parlamentului European şi a alegerilor europarlamentare.

Participanţii vor fi împărţiţi pe echipe a câte 3, respectiv 4 persoane. Echipa câştigătoare va pleca într-o vizită de 3 sau 4 zile la Bruxelles, la Parlamentul European. Locurile 2 şi 3 vor face o vizită la Parlamentul României. Restul participanţilor vor primi diplome şi alte premii surpriză.

Cei care încă nu s-au înscris, dar vor să participe, o pot face telefonând la numărul 0751.465.703. Înscrierile se vor încheia luni 14 aprilie, la miezul nopţii. Festivitatea de premiere va avea loc la data de 24 aprilie.

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, candidat pentru un nou mandat la scrutinul din 25 mai, a spus că, paradoxal, orăşenii ioan mircea pascu 10 aprsunt mai puţin interesaţi de alegerile parlamentare, deşi au acces la mai multă informaţie, decât oamenii care locuiesc la ţară.

”Alegerile europarlamentare din 25 mai vor fi ca un barometru pentru politica internă, teoretic ar trebui să stârnească un interes mai mare în rândul electoratului, dar vom vedea cum va reuşi fiecare partid să îşi mobilizeze simpatizanţii. E un paradox, în zonele urbane, unde oamenii au informaţie mai multă, nu e interes atât de mare ca la ţară, acolo unde e facilictat de faptul că oamenii ştiu că tot ce se face acolo se face cu bani europeni. În oraşe trebuie să traduci hotărârile Parlamentului European, de genul: roamingul va scădea, deci vei plăti mai puţin. Vor fi mize interne importante la europarlamentare, deja pregătite cu surle şi trâmbiţe de unii care cred că lumea va începe să iubească formaţiuni politice apărute peste noapte. Vizavi de faptul că preşedinţii CJ sunt luaţi în vizor de DNA, DNA vrea să îi ajute pe alţii să îşi acrediteze o formaţiune. Cazurile sunt numai de la PSD, alea sunt active, şi în primul rând preşedinţi de Consilii Judeţene, pentru că se consideră că ei sunt cheia alegerilor. S-ar putea însă ca efectul să fie invers în rândul electoratului. DNA este independentă politic, dar independenţa este cu ghilimele. În ultima vreme, destule măsuri luate de procurori şi propuneri au fost infirmate de justiţie”, a spus europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, aflat pe locul 8 pe lista comună PSD-PC-UNPR la alegerile din 25 mai.

El a participat joi şi la o dezbatere organizată de Camera de Comerţ şi Industrie pe tema ”Autorităţile publice şi rolul lor în perspectiva Alegerilor pentru Parlamentul European”.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.